11 Mayıs 2017 13:47

‘Darbecilerin yapamadığını AKP yapıyor’

HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu TBMM Genel Kurulu’nun aç-kapa yapılıp kapatılmasına tepki gösterdi

Paylaş

Ahmet Aydın yönetimindeki Meclis Genel Kurulu’nun, keyfi gerekçelerle kapatıldığını belirten Filiz Kerestecioğlu: “Ülke gündeminde onlarca yakıcı sorun varken, ‘gündem sakin’ denilerek Meclis’in çalıştırılmaması iktidar partisinin ‘başkanlık sistemi’ hazırlığı, başkanlığın ısınma turlarıdır. 

Bu tutum, ‘millet iradesi’ kavramını dilinden düşürmeyenlerin millet iradesini açıkça yok saymasıdır. Meclis’i çalıştırmayan Ahmet Aydın ve AKP’li milletvekillerinin tek gündemi yaklaşan AKP Kongresi ve kongre sonrasında kurulacak yeni düzendeki varlık – yokluk savaşlarıdır” dedi. 

Türkiye halklarının Meclis’in çözmesini beklediği yüzlerce sorunu olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu şunları söyledi: “Biz KHK’larla işten atılan binlerce insanın durumunu görüşmek istiyoruz. Biz oğlunun cenazesini almak isteyen Kemal Gün’ün sorununa çözüm bulmak istiyoruz. Biz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe iade edilmesi için harekete geçilmesini istiyoruz. Biz Silopi’de uyurken öldürülen Furkan ve Muhammed’in katillerinin cezalandırılmasını istiyoruz. Biz tutuklu vekillerimizin özgürlüğü için Meclis’in adım atmasını istiyoruz, bu hukuksuz süreci yaşatan siyaset ve yargıyı konuşmak istiyoruz. Biz ekonomik krizi, kadın cinayetlerini müzakere etmek, çözüm yeri olmak istiyoruz.

Oysa iktidar, bütün bu sorunları yok sayıp Meclis’i çalışmaz hale getirerek, 15 Temmuz’da Meclis’i bombalayan zihniyetin yapmak istediğini yapmaktadır. Bu durumu asla kabul etmediğimizi TBMM’nin birilerinin ikbali değil halkın sorunları için çalışması gerektiğini ifade ediyor, Meclis’i çalışmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Avukat Uysal: Cizre bodrumları hukuka uygunlukla açıklanamaz

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu: Cübbe iliklemeyi reddediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa