11 Mayıs 2017 13:22

Kadınlardan Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesine tepki

TJA Diyarbakır bileşenleri, HDP’li Nursel Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini protesto ederek ‘kararı tanımıyoruz’ dedi.

Paylaş

Tevgera Jinên Azad (TJA) Diyarbakır bileşenleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, HDP İl Eşbaşkanı Ruken Akça, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Yöneticisi Selma Metin, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ardından Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini, kadınların siyasi mücadelesine yönelik saldırı olarak nitelendirdi. Aydoğan’ın toplumun yarısını temsil ettiğini ifade eden Metin, “Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini kabul etmiyor, kararı tanımıyoruz” dedi.

‘SİYASETÇİ KADINLAR TERBİYE EDİLMEK İSTENİYOR’

HDP’li Feleknas Uca ise, kararı kınayarak, kadın siyasetçilerin hedef alındığı bir süreçten geçildiğine işaret etti. Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini milyonlarca kadının iradesine saldırı olarak değerlendiren Uca, kararı tanımadıklarını yineledi. Kararın siyasi olduğunu vurgulayan Uca, bu politikalarla kadınların siyaseten terbiye edilmeye çalışıldığını ancak kadınların hiçbir zaman bunu kabul etmediklerini ve bundan sonra da etmeyeceklerini ifade etti.

‘KARAR SİYASİDİR, TANIMIYORUZ’

Kararın aynı zamanda Kürt kadınlarının verdiği siyasi mücadeleye tahammülsüzlük olarak nitelendiren Uca, “Nursel Aydoğan milyonlarca kadının vekilidir. Onu halk seçti, vekilliğini de ancak halk düşürebilir. Kadın özgürlük mücadelesini her alanda vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kadınlar, “Jin jiyan azadî” sloganı ve alkışlarla eylemi sonlandırdı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘6-8 Ekim davasında yargı yanlı işliyor’

SONRAKİ HABER

Barış şenliği OHAL’e takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...