11 Mayıs 2017 12:48

Gülmen ve Özakça için heyet oluşturuldu

Avukat Selçuk Kozağaçlı, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, devlet yetkilileriyle görüşmek üzere heyet oluşturduklarını duyurdu.

Paylaş

Avukat Selçuk Kozağaçlı, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, devlet yetkilileriyle görüşmek üzere heyet oluşturduklarını duyurdu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine dönmek talebiyle başlattıkları açlık grevi 64’üncü gününde devam ediyor. Yüksel Caddesinde yapılan destek açıklamaları bugün de yüzlerce kişinin katılımı ile sürdü. Son günlerde sağlık durumları kötüye gittiği için alana gelmekte zorluk çeken Gülmen ve Özakça, alkış ve sloganlarla karşılandı.

Açıklamada konuşan kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, dün Gülmen ve Özakça'nın durumuna dair Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi’nde sendika, meslek odaları, dernek, vakıf, avukat, akademisyen, aydın ve yazarların bir araya gelerek yaptığı toplantıya dair bilgiler paylaştı.

‘NURİYE VE SEMİH EMEKÇİLERİN SESİ’

Kozağaçlı, yapılan toplantıda güçlü kararlar alındığını belirterek, “Semih ve Nuriye anlatmaya ve göstermeye çalıştığı onunla birlikte direnen arkadaşlarıyla meseleyi kavramış olduğumuz gördük. Hızla heyetler oluşturmaya karar verdik. Bu meselenin siyasi muhataplarına Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığına, Yüksek Öğretim Kuruluna randevu isteyerek heyetler göndermeye karar verdik. Bizimle görüşülene kadar ısrar edeceğiz. Gerekirse günde birkaç kere heyetler halinden toplanacağız. Akademisyen, aydın, sanatçı, kurum temsilcileri, kamu emekçileri ve avukatlar ile gideceğiz. Onlara şunu söyleyeceğiz; Nuriye ve Semih’in gayreti, ısrarı, haksız yere işten çıkartılmış, açlığa, sivil ölüme, mahkûm bırakılmış kamu emekçilerinin sesidir. İnsanların ellerinden geleceklerini elinden alamazsınız” diye konuştu.

Kozağaçlı, “Dünkü toplantının bende bıraktığı izlenim siyasal, toplumsal kamuoyunun gösterdiği ilginin, emek muhalefeti harekete geçirdiği yönündedir. Kapımızda işsizlik, açlık, savaş, gözaltılar, tutuklamalar, hukuk ve ahlak dışı uygulamalar var. Bunlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” diye ekledi.

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Daha sonra söz alan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da, “Bu ülkede 150 bine yakın kamu emekçisinin işine haksız ve hukuksuzca son verdiler. Elbette ki kamu emekçileri işlerine geri dönecek ve bizlerde dün karar aldığımız toplantıda bir birimize yaptığımız tavsiyeler doğrultusunda bu mücadeleyi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Üzerimize düşen bütün sorumluluğu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Açlık grevi birçok kişinin ziyaretiyle sürüyor. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Tendürek'te çatışma: 2 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Asansör firması ile iş güvenliği uzmanı birbirini suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...