Beko: Cumhurbaşkanı'nı eleştirmeye devam edeceğiz

Kani Beko ve Ali Haydar Kara’ya 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

11 Mayıs 2017 10:34
Paylaş

Metehan UD
İzmir

10 Ekim Ankara Katliamı sonrasında İzmir'de bir mitingte katliamla ile ilgili yaptıkları konuşmalardan dolayı hakkında "Cumhurbaşkanı'na Hakaret" suçlamasıyla dava açılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, politik tespitte bulunduğunu, patlayan bombaların sorumlusunun hükümet olduğunu ve bundan sonra da Cumhurbaşkanı'nı eleştirmeye devam edeceklerini vurguladı. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara’ya, 18 Aralık 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda yapılan "Taşerona Hayır" mitinginde yaptığı konuşmalardan dolayı "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

İzmir Adliyesi 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kani Beko, Ali Haydar Kara ve avukatları katılırken çok sayıda DİSK üyesi de duruşmayı izledi. İlk olarak savunma yapan DİSK Genel Başkanı Beko yaptığı konuşmada, yaşanan patlamaların sorumlularının AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladığını belirtti.

'POLİTİK ELEŞTİRİDE BULUNDUM'

Politik eleştiride bulunduğunu ifade eden Beko "Biz bu ülkenin yurttaşları olarak özgürce, kardeşçe, barış içinde, insanca yaşamak istiyoruz. Bu isteğimizin muhatabı bellidir, muhatap ülkeyi yönetenlerdir. Ancak ülkeyi yönetenler maalesef kendi dışlarındaki herkesi ama herkesi 'düşman' ve 'terörist' olarak yaftalamakla uğraşmakta, tüm görüş ve eleştirilere kulaklarını tıkamakta, kendi sorumluluklarını yok saymaktadır" dedi. 

'DİSK'İN TEMEL GÖREVİDİR'

Türkiye’yi yönetenlerin içeride ve dışarıda ısrarlı bir biçimde yürüttüğü savaş politikalarının ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini de belirten Beko şunları söyledi: Biz bu politikaları hep eleştirdik. Bugün gelinen noktada sizlere soruyorum kim haklı çıktı? Genel başkanı olduğum DİSK’in Tüzüğü “... faşizme, baskıya, zulme, cuntacılığa ve işkenceci tüm rejim ve dikta yönetimlerine karşı mücadele etmeyi temel amaç” saymaktadır. Ben DİSK’in tüzüğünde yer alan amaçlara uygun olarak görevi yaptım ve yapmaya devam edeceğim.

İddinameye göre "Hırsız Katil Erdoğan" sloganını attığı ileri sürülen Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da politik eleştiride bulunduğunu ve sloganların düşünceyi açıklama hürriyeti kapsamında değerlendirilmesini istedi. 

Avukatlar ise savunmalar için ek süre istedi. Duruşma 7 Eylül tarihine ertelendi.

Öte yandan duruşma öncesinde DİSK üyelerinin, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin temsilcilerinin ve CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın katılımı ile bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

'MİTİNGDE KADRO KADAR BARIŞ DA İSTENMİŞTİ'

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinin 18 Aralık 2015 tarihinde Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kadro talebi kadar o dönem bölge illerinde devam eden savaşın son bularak barış ortamının sağlanmasını ve 10 Ekim Ankara Katliamının perde arkasının açıklanmasını istedi. 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Palalı saldırgana 3 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Belçika: Brüksel'de Erdoğan mitingine izin verilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...