11 Mayıs 2017 10:46

Sendika.Org editörü Özbilgin serbest bırakıldı

Duruşma için gittiği adliyede gözaltına alınan Sendika.Org editörlerinden Çağlar Özbilgin savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Paylaş

Sendika.Org editörlerinden Çağlar Özbilgin, “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması için gittiği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde, hakkında yürütülen bir başka soruşturmadan tebligat gelmediği halde yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Özbilgin, Halkın Sesi gazetesinde yayımlanan bir yazısında “diktatör bozuntusu” ifadesini kullandığı için “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında açılan davanın duruşmasına katılmak üzere bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti.

Duruşmada söz konusu ifadenin ana muhalefet lideri tarafından da kullanılan bir eleştiri sözü olduğunu ve hakaret olarak nitelenemeyeceğini belirten Özbilgin suçlamaları kabul etmezken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

Ancak Özbilgin, duruşma sonrası hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla bir başka soruşturmadan yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle adliye içinde gözaltına alındı.

Adliyede 4 saat gözaltında tutulan Özbilgin, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Engelli çocuğa cinsel istismara 'iyi hal' indirimi

SONRAKİ HABER

Yaşam Bellek Özgürlük Derneğinden Ozan Devrim Yay çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...