11 Mayıs 2017 09:53

Bu koşullarda tekli eğitim sorunları arttırır

İzmir'de Eğitim Sen okulların tekli eğitime geçmesiyle ilgili açıklama yaptı: Gerekli koşullar oluşturulmadan tekli eğitime sorun olur.

Paylaş

Okulların tekli eğitime geçirilmesi ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Eğitim Sen 5 No’lu Şube, geçişin kimseye sorulmadan ve okullara hiçbir yatırım yapılmadan gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirterek, bu nedenle bu dönüşüm sürecinde binlerce öğrenci ve öğretmenin mağdur olacağını dile getirdi.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan sendikanın şube başkan Şenay Akyol, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi sona erdireceğiz ve tam gün eğitime geçeceğiz. Bundan sonra çocuklarımız öğleyin okulda olacaklar, çalışanlar gibi öğlen yemeklerini yiyip akşam eve gidecekler” dediğini hatırlatarak, bu açıklamadan sonra Buca’da bu dönüşümlerin yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gizli kapaklı, kimseye sormadan ve okullara hiçbir yatırım yapmadan bu çalışmaları yaptığını ifade eden Akyol, “Buca’da yetkili sendika olduğumuz halde bizlere bilgi vermekten bile kaçınılan bu tutumu eleştiriyoruz” dedi.

OKULLARA HİÇBİR YATIRIM YAPILMIYOR

Eğitim Sen olarak tekli eğitimi savunduklarını hatırlatan Akyol, “İkili eğitimden, hiçbir hazırlık yapılmadan tekli eğitime geçilmeye çalışılıyor. Bu şekilde yapılacak çalışmalarla tekli eğitime geçilmesi sınıf mevcutlarının iki katına çıkmasına, okul öğretmenlerinin yarısının norm fazlası olarak başka ilçelere gönderilmesine neden olacak. Öğrencilerin yarısı sınıf öğretmenlerinden zorunlu olarak ayrılacaklar. Okulların fiziki koşulları ve imkânları tekli eğitime uygun hale getirilmeden yapılacak bu dönüşüm eğitimin kalitesinin düşmesine, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin sıkıntı yaşamalarına neden olacak” dedi.

Tekli eğitime geçilebilmesi için öncelikle okullarda yeni dersliklerin yapılması gerektiğini belirten Akyol, “Öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için yüzlerce öğrencinin yemek yiyebileceği yemekhanelerin yapılması, mutfakların hazırlanması gerekmektedir. Öğrencilerin dinlenme ve yemek saatlerinde zaman geçirebilecekleri fiziki imkânların oluşturulması gerekmektedir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, okullara gerekli yatırımı yapamaya, eğitim öğretimin tüm taraflarıyla; öğrenci, veli, öğretmen, eğitim sendikaları ve konunun muhatabı kim varsa hepsi ile bu süreci planlamaya çağırdıklarını ifade eden Akyol, sadece “yaptık- oldu” demek için yapılmaya çalışılan bu dönüşümü kabul etmediklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

D-Smart ile kaliteli internet hizmeti

SONRAKİ HABER

Suriye-Türkiye sınırında Rusya bayrağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...