11 Mayıs 2017 09:13

Anadolu Üni.'de döner sermayeler kesiliyor tedirginliği

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde döner sermaye payının artık sadece öğretim üyelerine verileceği iddia edildi.

Paylaş

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde yapılan görevler nedeniyle ödenen döner sermaye payının artık sadece öğretim üyelerine verileceği, diğer öğretim elemanlarının payının kesileceği iddia edildi. Bu durumda araştırma görevlileri, öğretim görevlileri, okutmanlar, uzmanlar döner sermayeden katkı payı alamayacaklar.

Açıköğretim Fakültesi tarafından öğretim elemanlarına yollandığı iddia edilen e-postada “Haziran ayı itibarı ile yeni ünite ataması yapılmayacağı, sadece Prof., Doç. ve Yrd. Doç. unvanına sahip öğretim elemanlarına düzenli katkı payı verileceği ve bundan sonra ihtiyaç olursa diğer öğretim elemanlarına görev verilip, ödeme yapılacağının belirtildiği ifade ediliyor. Toplam 2 milyonun üzerinde öğrenciye hizmet veren ve tüm öğrencilerden öğrenim harcının aldığı Açıköğretim Fakültesi görevlerinin ve döner sermaye payının sadece belirli bir öğretim elemanlarına verileceği haberleri öğretim elemanları arasında tepkiyle karşılandı.

Öğretim elemanları arasındaki tedirginliğe ilişkin Rektörlükten resmi açıklama yapılması bekleniyor. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emre Uslu hakkında soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

İstinat duvarı yapımında toprak kaydı: 3 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...