11 Mayıs 2017 07:38

1.Didim Engelsiz Festivali Başlıyor

Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin öncülüğünde düzenlenen 1. Didim Engelsiz Festivali, 12 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Paylaş

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) tarafından, Aydın Büyükşehir, Didim Belediyesi ve demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle düzenlenen 1. Didim Engelsiz Festivali, 12 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Festival hakkında Evrensel'e bilgi veren DİYED Başkanı Bedri Altıntaş, Didim’in tanıtımına katkıda bulunmak, engellilerin sorunlarını görünür kılmak ve çözüm için farkındalık yaratmak için 12-14 Mayıs tarihlerinde 1. Didim Engelsiz Festivalini düzenlediklerini belirtti. Engellilerin de rahatça Didim’e gelip tatil yapabileceklerini söyleyen Altıntaş, Didim’in engelsiz bir kent olması için çalışıldığını ve var olan engellerin de görünür kılınması ve kaldırılması için festivalin katkısının olacağını belirtti.

İlk gün Saat 19.00’da Apollon tapınağı önünde motosiklet, bisiklet grupları, fayton ve safari araçlarıyla oluşacak kortejle Altınkuma gelineceğini söyleyen Altıntaş “Bu festival aynı zamanda Didim’in engelliler açısından çözülmesi gereken sorunlarının da görünür olmasına katkıda bulunacaktır. Apollon tapınağından bir engelli akülü sandalyesiyle Altınkuma veya Altınkumdan Apollona nasıl gidecek? Yol buna uygun mu? Veya bir görme engelli için uygun mu? Bunlar da görünür kılınmış olacak. Sorunlar ve çözüm için farkındalık yaratılmış olacak” dedi.

Engelliler için sosyal hayata katılmanın önünde birçok engel bulunduğunu, kendilerini geliştirme ve üretme alanlarının çok sınırlı, yeteneklerini ve ürettikleri ürünleri sergileyebilecekleri yeterli uygun alanların bulunmadığını belirten Altıntaş, festival bünyesinde açılacak sergiler ve düzenlenen etkinliklerin, böyle bir ihtiyacı da karşılamış olacağını ifade etti.

Festival süresince DİYED, Altınokta Körler Derneği ve Akbük Huzur evi koroları, DİYED İşaret Dili Korosu ile DAHOT halk oyunları ekiplerinin gösteri ve etkinlikleri izlenebilecek. Kukla gösterisi ve ateşli dans gösterilerinin de yer alacağı festival, son gün gökyüzüne dilek fenerlerinin salınmasıyla sona erecek. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da nesli tükenmekte olan Türk semenderi bulundu

SONRAKİ HABER

İşçiler yaralı geyiği kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa