11 Mayıs 2017 04:52

Başbakan'ın başkentin göbeğindeki açlık grevinden haberi yok

Kılıçdaroğlu, açlık grevindeki Gülmen ile Özakça'nın durumunu Başbakan Yıldırım'a ilettiğini, Yıldırım'ın durumdan habersiz olduğunu söyledi.

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra işlerine geri dönme talebiyle açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın eylemi 64. gününde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça için dört bir yandan çağrılar devam eder, yurt dışından akademisyenler açıklamalar yaparken Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, konudan haberdar olmadığını iddia etti.

Cumhuriyet'in haberine göre MYK toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay’ın kuruluş yıl dönümü töreninde, KHK mağduru akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği bilgisini paylaştı. Görüşmede Yıldırım’ın başkentin göbeğinde açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça’dan “haberdar olmadığı”, Kılıçdaroğlu’ya verdiği “Cezaevinde mi yatıyorlar?” yanıtıyla ortaya çıktı.

Kurtulmuş’a KHK ile görevlerinden ihraç edilen Semih Özakça ve Nuriye Gülmen hakkında bilgi verdiğini Kurtulmuş’un ise kendisine ‘’Haberdar değilim’’ demesi üzerine Başbakan Yıldırım’ı gördüğünü ve onun yanına giderek ‘’Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın’’ dediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın da ‘’Cezaevinde mi yatıyorlar’’ diye sorması üzerine ‘’Hayır, 63 gündür açlık grevindeler’’ dediğini ve Yıldırım’dan ‘’İlgileneceğiz’’ yanıtı aldığını anlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: CHP'de kavga istiyorlar, oyuna gelmeyin

SONRAKİ HABER

Uluslararası sendika konfederasyonları: OHAL'i kaldırın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...