10 Mayıs 2017 16:39

Yaşam alanı savunucusu çift evinde öldürülmüş halde bulundu

Yaşam alanı savunucuları Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu, Finike ilçesindeki dağ evinde öldürülmüş olarak bulundu

Paylaş

Antalya'da uzun yıllar siyaset yapan ve kitle örgütlerinde görev olan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu, Finike ilçesindeki dağ evinde öldürülmüş olarak bulundu. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınıyordu.

Finike ilçesi Alacadağ bölgesinde oturan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyükhonutçu'dan haber alamayan Antalya'daki yakınları, bölgede yaşayan komşularını aradı. Komşuları öğleden sonra çiftin evine giderek kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca merdivenle balkondan evin içine bakan komşuları Büyüknohutçu çiftinin yerde harketsiz yattığını gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Çiftin komşularından Süleyman Dinç, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evin iç kısmında eşi Aysin Büyüknohutçu'nun ise evin balkon kapısında kanlar içinde yerde yattığını belirtti. Dinç, eve giremediklerini ve jandarmaya haber verdiklerini söyledi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu Antalya'da 1999 yerel seçimlerinde DSP'nin Kepez Belediye Başkan adaylığının yanı sıra Genç Parti Antalya İl Başkanlığı, DSP İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Türk Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanlığı ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınıyordu.

Ali Büyüknohutçu 5 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında 'Ali Babanın Çiftiği' olarak da adlandırdığı evinin hemen yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktığını ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini belirten bir paylaşım da bulunmuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciyi haberlerinin ardından hedef gösterdiler!

SONRAKİ HABER

İzmir Eğitim Sen: Hükümet talepleri karşılasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...