10 Mayıs 2017 16:18

Gazeteciyi haberlerinin ardından hedef gösterdiler!

Gazeteci Uğur Enç, Büyük Kocaeli ve Özgür Kocaeli Gazetesi tarafından hedef gösterildi.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Barış Gazetesi'nde çalışan Uğur Enç, Haldızlar Holdinge ait Real AVM otoparkından ücret alınmaya başlanmasını haberleştirdi. 17 yıldır bölgede ücretsiz faaliyet gösteren otoparkın Haldızlar tarafından satın alınmasıyla ücretli hale getirilmesini kamuoyuna duyuran Enç, Holdinge ait olan iki gazete tarafından hedefe konuldu. 

YENİ AKİT KOCAELİ'DE!

Enç’in kişisel sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı bir görseli haberleştiren gazeteler, “Kandil günü, haçlı paylaşım” başlıklığıyla gazeteci Enç’i hedef gösterdi. "CHP’de bir dönem İzmit Belediye Başkan aday adayı olan ve CHP’ye yakınlığı ile bilinen Aysun Erenkaya’nın haber internet sitesinin yeni elemanı Uğur Enç, Berat Kandili’nde skandal paylaşımıyla tepki topladı" spotuyla verilen haberde, Enç'in paylaşımının bir kısmı da kesilmiş. "İslami değerlerle adeta alay edilen bu mesaja tepki yağdı. Enç’in daha önce de benzer paylaşımlarda bulunduğu, bu tür mesajları alışkanlık haline getirdiği belirtildi." gibi tabirlerin kullanıldığı haberde, Enç'in paylaşımları hedef gösterildi. 

KOCAELİ BARIŞ'TAN HABERLERE TEPKİ

Enç'in hedef gösterilmesinin sebebinin bir kaç gündür gazetede yer verilen Real Otoparkı ile ilgili haberler olduğunu belirten Kocaeli Barış Gazetesi, "Gazeteciliği patron yalakalığı zanneden bu güruhun hedef gösterme çabasını kınıyor, gerekli hukuki yollara başvuracağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Kocaeli Gazetesi’ni satın alarak basın sektörüne giren Haldızlar Holding, kentte iki gazetenin KHK ile kapatılmasını da fırsat bilerek Büyük Kocaeli gazetesini de kurmuştu. Öte yandan Uğur Enç ise, bir dönem TGS Kocaeli Temsilciliğini de üstlenmiş, KHK ile kapatılmadan önce Manşet Kocaeli Gazetesi'nde sendikayı örgütleyen isimlerden biri olmuştu. 

ÖNCEKİ HABER

‘10 Ekim yargılamasının kritik zamanlarına gelindi’

SONRAKİ HABER

Yaşam alanı savunucusu çift evinde öldürülmüş halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa