10 Mayıs 2017 14:45

Bakanlık Gülmen ve Özakça’ya tıbbi destek teklifi

Hükümet 63 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın taleplerini değerlendirmek yerine tıbbi destek teklifinde bulundu. 

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, “İşimi geri istiyorum ” diyerek 63 gündür açlık grevine devam ederken, “Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan şikayetler üzerine” Sağlık Bakanlığı, tıbbi destek için ekip gönderildi.

‘OYUN OYNAMASINLAR BİZİMLE’

KHK’ler ile işinden ihraç edilen Gülmen ve Özakça ile birlikte 183 gündür oturma eylemi yapan Acun Karadağ, Sağlık Bakanlığı tarafından iki görevlinin gelmelerinde ki sebebi şöyle açıkladı: “Görevliler bize burada açlık grevi olduğunu, BİMER’e şikâyette bulunulduğunu söylediler. Sağlık desteği vermeye geldiklerini söylediler. Bende burada bir sağlık problemi olmadığını ve açlık grevinin bir hastalık hali olmadığını dile getirdim. Arkadaşlarımız burada işlerine geri dönmek için açlık grevi yapıyorlar, tıbbi müdahaleyi de kabul etmiyorlar, hastaneye de gitmiyorlar. İşlerine geri dönerlerse eylemlerini zaten bitirecekler, sağlıklarına da kavuşacaklar. Bunu sağlık bakanlığına iletmelerini söyledim. Onlarda biz böyle yazarız, teşekkür ettiler ve gittiler.”

Karadağ, “Galiba bu durumu üstlerinden böyle atmaya çalışıyorlar. Biz onlardan bunu istemiyoruz. Sağlık veya tıbbı müdahale istemiyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Bunu verirlerse zaten açlık grevi de, eylem de olmayacak, işimize geri dönersek direnişte bitecek. Talebimizi çok açık oyun oynamasınlar bizimle, somut ve gerçek bir adım atsınlar” çağrısında bulundu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP: Cumhurbaşkanı ABD ziyaretini yeniden değerlendirmelidir

SONRAKİ HABER

David Harvey'den Gülmen ve Özakça için dayanışma mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...