10 Mayıs 2017 13:58

'Yurtlar hangi cemaatlerin insafına bırakılıyor?'

CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğini eleştirerek öğrencilerin daha güvensiz koşullara sürüklendiğini söyledi.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Sibel Özdemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğini eleştirerek “06/05/2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ile öğrencilerinin daha güvensiz koşullarla, yeni istismarlarla karşılaşması tehlikesinin yolu da açıldı.” iddiasında bulundu.

Özdemir, gerçek ve tüzel kişilere Ortaokul ve Yükseköğretim düzeyinde yurt, pansiyon, apart ve stüdyo daire açma hakkının getirildiğini belirterek bu konuda denetimin ise bakanlığın kişisel tercihlerine bırakıldığını ifade etti. "Teftiş Kurulunun (Müfettişlerin) denetim yetkisi saklı tutuldu" diyen Özdemir, özel yurtların açılması için en az 40, pansiyon için 30, apart ve stüdyo daire için 10 öğrenci şartı getirildiğini ve 'geçici barınma' adı altında ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin aynı odada kalmasının yolunun açıldığını vurguladı. İktidarın, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı koşullarda barınma ve yurt ihtiyacını bilinçli olarak karşılamadığını ifade eden Sibel Özdemir "Milli Eğitim Bakanlığı, paralel yürüdüğü cemaate emanet ettiği bu alanı şimdi hangi cemaatlerin insafına bırakıyor?” diye sordu.

Meclis Genel Kurulundan ailelere seslenen Özdemir "Lütfen sizler de bu yönetmelik ile çocuklarımızın güvenliğinin kimlere emanet edildiğini görün ve bu düzenlemeye tepkinizi gösterin.” diyerek çağrıda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

JİTEM’ci komutan: Mardin'in allahıyım

SONRAKİ HABER

CHP: Cumhurbaşkanı ABD ziyaretini yeniden değerlendirmelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...