10 Mayıs 2017 13:07

Almanya: Türkiye’ye silah vermeye devam edebilir miyiz?

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yeni kitabında 'Türkiye’nin Batı Avrupa’dan uzaklaşmakta olduğu’ tespitini yaptı.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, siyasete ilişkin kaleme aldığı yeni kitabında, ‘Türkiye’nin Batı Avrupa’dan uzaklaşmakta olduğu’ tespitini yaparak, “Türkiye’ye silah vermeye devam edebilir miyiz?” sorusunu yöneltti.

Sputnik’in haberine göre Gabriel, dünya siyasetinde ve iç politikadaki sorunları mercek altına aldığı ‘Yeni Ölçümler’ (Neuvermessungen) adlı kitabında, Türkiye konusunda önemli değerlendirmelere yer verdi.

Angela Merkel liderliğindeki koalisyon hükümetinin Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gabriel, “Türkiye Batı Avrupa’ya sırt çeviriyor, giderek otoriterleşen iktidar yapıları oluşturuyor, bu da üyesi olduğu NATO’nun değerleriyle gerilimli bir ilişkiye yol açıyor” değerlendirmesini yaptı.

Gabriel, Türkiye ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türkiye artan bir şekilde demokratik ilkelerden ve hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşıyor ve iç barışının, genç nesillerin demokratik katılımcılık taleplerinin tehlike altına girmesini göze alıyor. İnternetin yasaklanması yönündeki devlet emriyle sorunun çözümü gayet tabii ki mümkün değil. Demokratikleşme ve dijitalleşme, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye ve Arap dünyasında da, aktivistler için haklı olarak siyasi özgürlüğün bir parçasını oluşturuyor” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin SDG'ye hangi silahları vereceği belli oldu

SONRAKİ HABER

Türkiye heyeti, YPG kararını bir gün önce öğrenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...