10 Mayıs 2017 12:09

MHP: ABD'nin kararı Türkiye'yle dalga geçilmesi demek

MHP'den ABD'nin SDG'ye silah yardımı kararına ilişkin yapılan açıklamada 'Türkiye ile dalga geçilmesi anlamına gelmektedir' denildi.

Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ABD'nin YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne silah teminine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Büyükataman, "Bu kararın MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ABD'de temasta bulunduğu esnada; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin beklenmeden alınmış olması diplomatik nezaketsizlik olmasının ötesinde Türkiye ile dalga geçilmesi anlamına gelmektedir. Türkiye terörle mücadele ederken, dost ve müttefik görünümlü ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD temasları öncesinde gerçekleşmesi ABD'nin Türkiye'ye yönelik hasmane tutumunun mide bulandırıcı planlamaların varlığının açık bir kanıtıdır. Bu karar, yapılacak olan ziyaret çerçevesinde herhangi bir beklenti içerisine girilmemesi mesajını iletmekte, Türkiye'nin itiraz ve kaygılarının dikkate alınmayacağını açıkça göstermektedir" dedi.

MENBİC'E ASKERİ MÜDAHALE ÇAĞRISI

Büyükataman, "Bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye'nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefiller, sefirler ve şekavet yuvaları hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacaklardır. Bu kapsamda şunlar yapılmalıdır; Menbiç'in temizlenmesi için gerekli harekât başlatılmalıdır. Suriye ve Irak politikası Türkmenler merkeze alınarak yeniden kurgulanmalıdır. Bin yıllık Türk yurdu olan bu bölgelerden zorla ve siyasi, ekonomik nedenlerle göç ettirilmiş Türkmenlerin ve çocuklarının/torunlarının yurtlarına yeniden dönüşleri ve her türlü güvenlikleri sağlanmalıdır" ifadesini kullandı. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de Başsavcı ile şoförü kazada öldü

SONRAKİ HABER

CHP’li belediye başkanlarından mücadele çağrısı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...