10 Mayıs 2017 12:02

Denizli'de Başsavcı ile şoförü kazada öldü

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, kaza sonucu hayatını kaybetti.

Paylaş

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli, bu sabah cezaevine giderken, yan yoldan çıkan hafriyat kamyonunun sol yanından çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Kazada Başsavcı Alper'in koruma polisi ise yaralandı. Alper'in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor.

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana geldi.  48 yaşındaki Mustafa Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğurlu'nun da bulunduğu Başsavcı Alper'in makam otomobiline kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki 'dur' uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan'ın kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı.

KAMYON MAKAM ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı.

Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Kaza yerine yakın şantiyeden getirilen bir kepçeyle, gecikmeksizin araçtakilere yardım için çalışma başlatıldı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli'nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi 34 yaşındaki Ramazan Uğurlu ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uğurlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kazanın duyulmasıyla birlikte Vali Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdür Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız hemen kaza yerine geldi. Hakimler, savcılar ve adliye çalışanları da bilgi almak için kaza yerine akın etti. Başsavcı ve şoförünün öldüğünü öğrenen adliye çalışanları gözyaşlarını tutamadı.

Çevik kuvvet polisleri bölgede geniş bir kordon oluşturdu. Ardından olay yeri inceleme ekipleri, kaza yerinde detaylı inceleme yaptıktan sonra, Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cesetleri itfaiye ekiplerince araçtan çıkartılıp, cenaze aracıyla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Başsavcı Alper'in kritik davalarda etkin rol oynaması ve kazanın oluş şekli nedeniyle suikast ihtimali üzerinde de durulduğu belirtildi.

'DUR LEVHASINA UYMAMIŞ'

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef 'dur' yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019'a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

'İLK DEĞİRLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL'

Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, "Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız" dedi.

Cenazeyle ilgili bilgi de veren Vali Altıparmak, "Yarın saat 09.30'da adliye önünde yapılacak resmi bir tören olacak. Aile nereye karar verirse o doğrultuda defnedilecek" diye konuştu. (Denizli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Vartolu çocuklara ödül verildi

SONRAKİ HABER

MHP: ABD'nin kararı Türkiye'yle dalga geçilmesi demek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...