02 Temmuz 2012 03:02

ÖYM önergesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 3. Yargı Paketi'nin Özel Yetkili Mahkemelerle (ÖYM) ilgili düzenlemeyi içeren 74. madde Genel Kurul'da kabul edildi.Meclis Genel Kurulu'nda 3. Yargı Paketi görüşmeleri gecenin geç saatlerine kadar devam etti. ÖYM'lerle ilgili önerge görüşülürken yaş

ÖYM önergesi kabul edildi
Paylaş


Meclis Genel Kurulu'nda 3. Yargı Paketi görüşmeleri gecenin geç saatlerine kadar devam etti. ÖYM'lerle ilgili önerge görüşülürken yaşanan kavga nedeniyle oturuma bir süre ara verildi. Aranın ardından önerge tekrar okunmaya başlandı. Önergenin okunması sırasında CHP milletvekilleri, yeniden masalara vurarak alkış tutmaya başladı. Bu sırada ana muhalefet ve iktidar partisi milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, yaşananlar üzerine önergenin okutulmasına ara verdi.

Tepkiler devam ederken BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, önergenin okunduğu Başkanlık Divanı kürsüsüne doğru yürüdü. Kaplan, Katip Üye Mine Lök Beyaz'ın okuduğu önergeyi, elinden aldı. Bunun üzerine bazı AKP'li ve BDP'li milletvekilleri Başkanlık Divanı'na doğru yürüdü. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, kürsüden ayrıldı. Tartışma verilen arada da sürdü. Başkanlık Divanı önünde bazı milletvekilleri birbirine yumruk atmaya çalıştı. Bu sırada bir milletvekilinin yere düştüğü görüldü.

Daha sonra kürsüye gelen BDP Grup Başkanvekili Sırrı Sakık ise, Hasip Kaplan'a yönelik gerçekleşen yumruklu saldırıyla ilgili olarak, "Bizi linç etmeye çalışıyorsunuz" dedi. BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat ise, "Yasa tasarısının getirilme zamanı nasıl yanlışsa, son getirilen önergenin getirilme zamanı da o kadar yanlış olmuştur" diyerek, görüşmelerin oldukça gergin bir ortamda gerçekleşmek zorunda kaldığını ifade etti. Önergeyle ilgili olarak kafalarında birçok soru işareti olduğunu ifade eden Akat, Hasip Kaplan'a yönelik saldırıyla ilgili olarak ise, "Grup Başkanvekilimiz yanlış yapmış olabilir ama bir grup hep beraber yanlış yaptı ve grup başkanvekilimize saldırdı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AKP tarafından sunulan önergeyi okutarak daha sonra oylamaya sundu. Oylama sonucunda ise, ÖYM'lerle ilgili düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemenin kabul edilmesinin ardından ise, CHP milletvekillerinin sıralara vurarak gerçekleştirdiği protesto bir süre devam etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Etüt okullar sorunu Mecliste

SONRAKİ HABER

'Zaman aşımını tanımıyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...