10 Mayıs 2017 11:18

YPG Sözcüsü: ABD'nin silah yardımı tarihi bir karar

YPG Sözcüsü Redur Xelil, ABD'nin silah yardımı kararı için 'Gecikmiş ama tarihi bir karar' yorumunda bulundu.

Paylaş

YPG Sözcüsü Redur Xelil, ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne ağır silah yardımını öngören yasayı onaylamasına dair açıklamasında "Gecikmiş ama tarihi bir karar" dedi.

Xelil, "Resmi bir şekilde Beyaz Saray, YPG'yi silahlandırma kararı onaylandı. Geç olmakla birlikte önemli ve yerinde bir karardır" dedi.

Xelil şöyle konuştu: "Bu karar, DAİŞ'e karşı savaşan güçlerimize inanıldığının göstergesidir. Teröre karşı savaşımız 5.5 yıldır sürüyor. Bütün cephelerde başarılar elde ettik. Hem güçlerimizin başarısı hem de koalisyon güçleri ile koordineli bir şekilde elde ettiğimiz ciddi başarılar vardır. Amerika'nın belirlemiş olduğu başarılı güçler arasında YPG birinci sıradadır. Silahlandırılmama mevzusu şimdiye kadar bize güçlerimize karşı olan bir eksiklikti. İnanıyoruz bundan sonra önemli bir rol üstleneceğiz. Daha güçlü bir şekilde teröre karşı savaşacağız. IŞİD'e karşı savaşanların silahlandırılması, önemli sonuçları beraberinde getirecektir. Güçlerimiz bu tarihi kararın önemine vurgu yapıyor. Güçlerimiz, Koalisyon güçlerinin desteği ile bu karanlık güçleri ortadan kaldıracak ve özgür bir Suriye'nin inşa edilmesi sürecinde aktif rol olacaktır." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye'de silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Akkuyu için itiraz dilekçeleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...