10 Mayıs 2017 11:09

TBMM Komisyonu Aladağ yurdunda inceleme yaptı

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu, Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili inceleme yaptı.

Paylaş

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili inceleme yaptı. Komisyon Başkanı AKP Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve heyet üyeleri, ölenlerin ailesi, vatandaşları, itfaiyecileri ve bürokratları dinledi.

İnceleme öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Fatma Güldemet Sarı, Aladağ'da yaşanan elim kazanın dünyada ve Türkiye'de bir ilk olmadığını ancak son olmasını istediklerini söyledi. Komisyonun 9 Şubat'ta çalışmalarına başladığını hatırlatan Sarı, “Komisyonumuz ülkemizde bir daha bu tür acıların yaşanmaması ve gereken tedbirlerin alınması için çalışma yapmaktadır. Ortak amacımız yapıcı, sorgulayan, donanımla nesiller yetiştirmek için eğitim ve barınma imkanlarını en iyi şekilde sunulmasını sağlamaktır" dedi.

SADECE 15 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ

Aladağ'da 29 Kasım 2016'de ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan savcı, asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 şüpheli hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 Mayıs'ta görülecek. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Veli Ağbaba'dan: Emekçilerin üç kuruşundan elinizi çekin

SONRAKİ HABER

Kerem Sevinç serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...