İTÜ öğrencileri ve işçiler iş cinayetini protesto etti

İTÜ'de geçtiğimiz günlerde cam silerken 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı'nın ölümü, öğrenciler ve arkadaşları tarafından protesto edildi.

10 Mayıs 2017 11:01
Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ)  geçtiğimiz cuma günü cam silerken 3. kattan düşen temizlik işçisi Murat Danacı'nın ölümü, öğrenciler ve iş arkadaşları tarafından protesto edildi. İş cinayetlerinin durdurulmasını isteyen öğrenciler ve işçiler, Murat Danacı'nın hayatını kaybettiği noktada basın açıklaması yaptı.

‘ÖLEN İŞÇİ İÇİN SAYGI DURUŞU’

Yakalarına Danacı'nın fotoğrafını takan İTÜ İş Güvenliği Kulübü öğrencileri ve Danacı'nın iş arkadaşları "Taşeron kaldırılsın, işçi güvenliği denetimleri sendikalar ve meslek odaları tarafından yapılsın, işçi ölümleri dursun! Murat Danacı kalbimizde yaşayacak!" yazılı pankart açtı. Grup kampüs içinde bir yürüyüş gerçekleştirirken, sloganlarla Danacı'nın hayatını kaybettiği noktaya geldi.  Burada Murat Danacı için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.  "Murat Danacı kalbimizde yaşıyor", "İşçi ölümleri kader değildir" sloganları atan kitle bir basın açıklaması yaptı.

 ‘ÖLÜMÜ, 'İŞ KAZASI ,FITRAT' ŞEKLİNDE AÇIKLANAMAZ’

Açıklamada, Murat Danacı'nın ölümünün kısaca iş kazası, bir anlık hata, fıtrat şeklinde açıklanamayacağı belirtilerek: “Son 2 yılda 3 işçinin hayatını kaybettiği İTÜ'de Murat Danacı'nın son olmasını ümit ediyoruz. Bunun olabilmesinin İTÜ'de taşeronun kaldırılmasından iş güvenlik denetimlerinin meslek odaları ve sendikalar tarafından yapılmasından geçtiğini düşünüyoruz." denildi. Grup açıklamanın ardından dağılırken, özel güvenlik görevlilerinin öğrencilerin görüntülerini çekmesi dikkat çekti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yıldırım'dan Mattis'e: Durumumuz net, kafa karışıklığı yok

SONRAKİ HABER

Doğubayazıt'ta patlayıcı infilak etti: 4 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...