10 Mayıs 2017 10:45

Yıldırım'dan Mattis'e: Durumumuz net, kafa karışıklığı yok

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı James Mattis'e yanıtında 'Türkiye'nin YPG konusundaki durumu nettir' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in 'Türkiye'nin YPG endişelerini gidereceğiz' açıklamasına yanıt olarak 'Türkiye'nin bu konudaki durumu nettir, kafa karışıklığı yoktur' dedi.

İngiltere ziyareti öncesi konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG'nin öncülüğündeki SGD'yi Rakka operasyonu için silahlandırma kararı sonrası Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine Savunma Bakanı James Mattis'in yaptığı "Endişelerinizi gidereceğiz" açıklamasına yanıt verdi.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin bu konudaki durumu çok nettir. Düşüncesinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. Bunu ABD de çok iyi bilmektedir. PKK'ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri bizim kabul etmemiz söz konusu değil. ABD ve Türkiye önemli iki ortaktır. Stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütleri arasında ABD'nin tercih yapma cihetine gitmesini düşünmüyoruz. Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınacağınin altı çizilmiştir. Bölgede terörle mücadele edilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yapıyor. Aksi karar olursa tabii ki bunun doğuracağı sonuçlar var, ABD için de olumsuz bir netice ortaya çıkacaktır."

Öte yandan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı yönündeki iddialara da şu yanıtı verdi: "Beni benden çok düşünen var ama herkes işine baksın." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink cinayeti iddianamesi iade edildi

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencileri ve işçiler iş cinayetini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...