10 Mayıs 2017 10:15

‘Gülmen ve Özakça işlerine iade edilsin’

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube açlık grevindeki Akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesini istedi.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube, düzenlediği basın toplantısında, açlık grevinde kritik noktaya gelen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmelerini istedi. 

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Şenay Akyol, darbecilerle mücadele gerekçesi ile ilan edilen OHAL’in, ülke genelinde 100 binin üzerinde kamu emekçisinin ve bini aşkın işçinin ihraç edilerek açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmesiyle emekçiler açısından bir kıyıma dönüştüğünü belirtti. Türkiye genelinde 1494 Eğitim Sen üyesinin KHK’lerle ihraç edildiğini belirten Akyol, “Üniversitelerde, emekten ve barıştan yana tavır alan akademisyenlerimiz ihraç edilerek geleceğimiz yok edilme çalışılmaktadır” dedi. 

OHAL ve KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bu duruma tepki göstermek ve işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevinin 63. gününe ulaştığını belirten Akyol, “Arkadaşlarımızın sağlık durumu kötüye gitmektedir. Arkadaşlarımız yaşadıkları hukuksuz ihracı duyurmak için bu mücadeleye başlamışlardır. 
Yaşam hakkı en temel insan hakkıdır ilkesini savunan insanlar olarak hukuksuz bir şekilde işten atılan arkadaşlarımızın göreve iade edilmelerini talep ediyoruz” dedi. 

Akyol, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve ihraç edilen tüm KESK üyeleri görevlerine dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatında son rötuşlar yapıldı

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nde afiş gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...