10 Mayıs 2017 09:25

'Büyükşehir binası depreme ne kadar dayanıklı?'

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, Büyükşehir Belediye binasının olası depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu sordu.

Paylaş

Dün esen sert rüzgardan dolayı iki katının tavanında çökmeler meydana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesinin ana hizmet binası ile ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, binanın olası depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu sordu ve kamuoyunu bilgilendirmesini istedi. 

İzmir'de dün etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken kamu binaları da hava koşullarından etkilendi. Konak'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının 5. ve 7. katının tavanlarında da şiddetli rüzgardan dolayı çökmeler oluştu. Yaşanan çökmeler, Büyükşehir Belediyesi binası güvenliğine dair soru işaretlerini tekrar gündeme getirirken Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube, yaptığı açıklama ile sağlıklı ve güvenlikli çalışma koşullarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

'DÜN YAŞANANLAR KAYGILARIMIZI DOĞRULADI'

Büyükşehir önünde yapılan açıklamada basın metnini okuyan Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, büyükşehir binasının iş güvenliği konusunda alarm verdiğini belirterek "Uzun bir süredir İzmir Büyükşehir’de, önünde bulunduğumuz ana binada hizmet üreten kamu emekçilerinin kafasını kurcalayan, onları endişelendiren bir sorun var. Pek çok kamu emekçisi İzmir’de dört milyonu aşkın yurttaşa hizmet üreten bu kurumun ana hizmet binasının olası bir depreme ne kadar dayanıklı, binanın bir deprem karşısında ne kadar güvenilir ve güvenli olduğunu merak ediyor. Bu konudaki kaygılarını dile getiriyor. Dün yaşananlar binada çalışan biz kamu emekçilerinin güvenli bir çalışma ortamı konusundaki kaygılarını doğrulamıştır" dedi. 

'BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPMALIDIR'

Büyükşehir yönetiminden yanıt istediklerini ifade eden Yazıcı şunları söyledi: Yaşanan bu olay Büyükşehir ana binasının bırakalım olası güçlü bir depremi, güçlü bir rüzgar karşısında dahi zorlandığını göstermiştir. Geçtiğimiz haftalarda dış cepheden bir takım beton parçaların düşmesi ve ardından yaşanan dünkü gelişmeler akıllara şu soruları getirmektedir: Büyükşehir ana binası olası bir depreme ne kadar dayanıklı, ne kadar güvenilir, ne kadar güvenli, ne kadar hazır? Yukarıda sıraladığımız basit sorulara, spekülasyona mahal vermeyen, bilimsel bir yöntem ve çalışmaya dayanan, aynı zamanda açık, anlaşılabilir, net yanıtlar üretmek ise Büyükşehir idaresinin sorumluluğudur. Güncel, bilimsel bir çalışma varsa burada hizmet üreten kamu emekçileri ve kamuoyu ile paylaşmalıdır. Böyle bir çalışma yoksa hızla bu tür bir çalışma gerçekleştirilmeli ve sonuçları açıklanmalıdır. 

'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Yaşanacak her türlü felaketin ve ödenecek her türlü bedelin, bugün gerekli tedbirleri almayanların sorumluluğunda olacağını da ekleyen Yazıcı "İdare ile 'all gülüm ver gülüm' ilişkisi içerisinde olan icazetli sendikalar ise bu sorunlara karşı bir mücadele yürütmek şöyle dursun bu tür mücadelelerin önüne geçmekten başka bir işlev görmüyor. Temel taleplerimizi, giderek yakıcılaşan sıkıntılarımızı görmezden gelen yahut sorunlarımıza günübirlik, kadük, geçici çözümler üretmeye çalışan Büyükşehir idaresi bilmelidir ki bu işyerinde KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen örgütlüdür. Bu sürecin takipçisi olacağımızı başta üyelerimiz, duyarlı çalışma arkadaşlarımız, işçi dostlarımız olmak üzere tüm çalışanlara ve kamuoyuna beyan ederiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'de parti sözcülüğü görevine Bülent Tezcan getirildi

SONRAKİ HABER

İstihdam seferberliği istihdamı azalttı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...