10 Mayıs 2017 09:04

Yavru sincap emin ellerde

Kars Sarıkamış'ta çocuklar tarafından bulunan yavru sincap Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altına alındı.

Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çocuklar tarafından bulunan yavru sincap, Doğa Koruma Milli Parklar Şubesi'ne götürüldü. Yetkililerin çocuklardan teslim aldığı sincap, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. 10 günlük olduğu tahmin edilen kızıl sincap, bakıldıktan sonra yeniden Sarıkamış ormanlarına bırakılacak.

Merkezde bakıma alınan ve şimdilik buğday verilerek beslenen kızıl sincaba görevliler gözü gibi bakıyor. Şirinliği ile rehabilitasyon merkezinin maskotu haline gelen sincap öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Sağlık proglemi bulunmayan kızıl sincap 20-25 gün beslendikten sonra Sarıkamış Ormanlarında yaban hayatına, doğal ortamına bırakılacak.

Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Murat Doğanay, “Sarıkamış’ta çocuklar tarafından bulunan yavru sincap kurum elamanlarınca alınıp müdürlüğümüze getirildi. Kafkas Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde besleyip büyüteceğiz. Sincap, tekrar Sarıkamış ormanlarında kendi doğal yaşam hayatına bırakılacak" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: YPG'ye verilen her silah bizim için tehdit

SONRAKİ HABER

HDP'li Toğrul, açlık grevindeki hocaları Başbakan'a sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...