01 Temmuz 2012 17:14

Lear Trim işçileri greve hazırlanıyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde otomobil kılıfı üretimi yapan Lear Trim fabrikasının işçileri, yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri sendikal mücadeleyi kazanarak; 2012 yılının başında TEKSİF'te örgütlenmeyi başardı. Sendikanın fabrikaya gelmesinin ardından oturulan ilk toplu sözleşmede ise, patronunun eski koşulları d

Lear Trim işçileri greve hazırlanıyor
Paylaş

TEKSİF Bursa Temsilcisi Muammer Çiftçiler, işçilerle birlikte 12 Temmuz günü greve çıkma kararı aldıklarını ve o güne kadar da gerçekleştirecekleri eylemlerle mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi. Fabrikada beyaz yakalılar da dahil olmak üzere 538 çalışanın olduğunu dile getiren Çiftçiler, 2010 yılının Eylül ayında başlatılan mücadele sonucunda fabrikada bulunan 480 işçinin tamamının sendikaya örgütlendiğini söyledi. Çiftçiler, işyerinde bugün için asgari ücretin uygulandığını belirterek; işverenin asgari ücreti sürdürmek istediğini, buna karşılık TEKSİF olarak kendilerinin ilk altı ay için 50 TL, ikinci altı ay için de 50 TL zam talep ettiklerini dile getirdi. Şu an fabrikada prim sistemi uygulandığını söyleyen Çiftçiler, bunu ikramiye sistemine dönüştürmek istediklerini; mevcut primlerin 2.5 ikramiyeye denk geldiğini, TEKSİF’in ise 4 ikramiye istediğini sözlerine ekledi.

İşçiler bu kapsamda 29 Haziran Cuma günü fabrikada gerçekleştirdikleri yemek boykotuyla mücadelede kararlı olduklarını gösterdi. Öğle ve akşam olmak üzere iki vardiya halinde çalışan fabrikada işçiler hem öğle, hem de akşam vardiyasında fabrikadaki yemekleri yemeyerek, kendi getirdikleri yemekleri yediler ve tepkilerini fabrika yönetimine gösterdiler.

Çiftçiler önümüzdeki hafta da fabrikadan başlayarak yaklaşık 3 kilometre mesafede olan, Gemlik yoluna yürüyeceklerini belirtti ve anlaşma sağlanmadığı takdirde asla taviz vermeyeceklerini, işçilerin yanında durarak mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikal hareket ‘bastırılmak’ isteniyor

SONRAKİ HABER

Etüt okullar sorunu Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...