10 Mayıs 2017 08:46

Mc Donald’s çalışanı küçük çocuğa sıcak su attı

Mc Donald's personeli, 'müşterileri rahatsız ettiği' iddiasıyla küçük bir çocuğa sıcak su attı. İfade veren çalışan, savcılıktan serbest bırakıldı.

Paylaş

Mc Donald's Şişli Nişantaşı'ndaki şubesinin bir personeli, “müşterileri rahatsız ettiği” iddiasıyla küçük bir çocuğa sıcak su attı. Boynunda yanık oluşan küçük çocuk tedavi edilirken, restoran çalışanı kadın ifade için polis merkezine götürüldü. Mc Donald's çalışanın işine son verdiğini açıkladı.

Restoran çalışanları, dükkana gelerek müşterileri rahatsız ettikleri gerekçesiyle çocuklara gitmeleri yönünde uyarıda bulundu. İddiaya göre çocukların gitmemesi üzerine restoran çalışanı bir kadın, çocuklardan birinin üzerine bardakla sıcak su attı.

MÜŞTERİLER POLİSİ ARADI

Restoran çalışanına tepki gösteren müşteriler polise haber verdi. Boynunda yanık oluşan 6 yaşındaki küçük çocuk ve restoran çalışanı, polis tarafından Harbiye Polis Merkezine götürüldü.

Küçük çocuk polis merkezine getirilen ambulansla Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Basının ‘Suriyeli’ olarak geçtiği ancak sonrasında Türkiyeli olduğu öğrenilen 7 yaşındaki P.K. ve ailesi yaşananları Doğan Haber Ajansı’na anlattı. 

Dün akşam saatlerinde su almak için restoranın önüne gelen küçük çocuk hastanede tedavi edildikten sonra sabah saatlerinde psikolog eşliğinde ifadesi alınıp, annesiyle evine döndü.

‘ÇIK DIŞARI’ DEYİP  ÜZERİNE SICAK SU DÖKTÜ 

Su almak için işyerine gittiğini ve sırtına sıcak su döküldüğünü söyleyen küçük çocuk, "Ben su aldım dışarı çıkıyordum. Oradaki abla bana kızdı. 'Çık dışarı dedi'. Sıcak suyu üzerime döktü. Belim yandı. Ağladım" dedi.

Hurda kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan anne İ.K. ise, "Biz eşimle beraber orada kağıt topluyorduk. Yedi yaşındaki çocuğum bizimle beraberdi. Çocuğum susadığını ve su alacağını söyledi. Ben de kendisine para vererek gönderdim. Çocuk işyerinden suyu aldıktan sonra çalışan çocuğun üzerine kaynar su döküyor. Çocuk orada bağırınca bir müşteri yardımcı oluyor. Çocuğu alarak hastaneye götürüyor. Biz de çocuğumuzu aradık bulamayınca polisler getirdi. Biz suyu atan kişiden şikayetçi olmadık. Ama işyerinden şikayetçiyiz. Böyle bir kişiyi işyerlerinde çalıştırdıkları için" dedi.

"YEMEK YİYEN BİR KİŞİ ÇOCUĞU ALARAK KARAKOLA GÖTÜRMÜŞ"

Baba Ü. K. ise " Biz kağıt toplayarak geçiniyoruz. Dün de kağıt toplamak için oraya gittik. Çocuğum susadığını söyleyince para verdik. O da su almak için işyerine gitti. Orada çalışan kadın çocuğun üzerine sıcak suyu dökmüş. Annesi çocuğun gelmediğini fark edince koştu. Orada yemek yiyen bir kişi çocuğu alarak karakola götürmüş. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı" dedi.

MCDONALD'S: ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLDİ

Yaşanan olayla ilgili Mc Donald's Türkiye'den de bir açıklama yapılarak çalışanın işine son verildiği ve diğer sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kurulduğu günden beri aile ve çocuklara hizmeti odak noktasına almış bir marka olarak dün Nişantaşı restoranımızda yaşanan talihsiz olayın kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz. Söz konusu olaya sebebiyet veren kişinin iş akdine derhal son verilmiş, diğer sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır”

'YANLIŞLIKLA OLDU' DEDİ, SERBEST BIRAKILDI

7 yaşındaki P.K’nin üzerine sıcak su döken McDonald's çalışanı 20 yaşındaki Mutlu Haceroğlu karakoldaki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli çalışan savcılıktaki ifadesinde, “2-3 çocuk içeri girip müşterileri rahatsız etti. Ben dışarı çıkmalarını söyledim. Elimdeki ılık suyla korkutmak istedim. Diğer çocukla gitti. O kaldı. Su yanlışlıkla döküldü” dediği öğrenildi.

İfadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılan Mutlu Haceroğlu savcının odasından çıkmadı. Haceroğlu odada beklediği sırada başka vatandaşların ifade işleminin yapılması dikkat çekti. Gazetecilerin görüntü almaması için uzun süre savcının odasında bekleyen şüpheli Haceroğlu, odadan üzerindeki yeleği çıkartıp eline birkaç evrak klasörü alarak kendisine memur izlenimi vererek çıktı. Haceroğlu yanında iki kişi ile birlikte odadan çıkarak otopark katına inerek adliyeden ayrıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sennur Sezer Öykü ve Şiir yarışması başvuruları devam ediyor

SONRAKİ HABER

'Nuriye ve Semih'i neden duymuyorsunuz?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa