10 Mayıs 2017 07:17

Zırhlı araçlarla en az 7 çocuk hayatını kaybetti

CHP'li Onursal Adıgüzel, zırhlı askeri ve polis araçlarının neden olduğu ölüm ve yaralanmalara ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, zırhlı askeri ve polisiye araçlarının neden olduğu ölüm ve yaralanmalara ilişkin Meclis araştırması açılmasını talep etti.

2016 ve 2017 yılının ilk 5 ayında panzer, TOMA gibi araçların neden olduğu ölümlere ve yaralanmalara ilişkin medyaya yansıyan haberlerde resmi olmayan verilere göre en az 7 çocuğun, toplamda ise 13 sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Adıgüzel, “Zırhlı araçların neden olduğu ölüm ve yaralanma vakalarını kaza diye geçiştirerek, söz konusu ölümleri normalleştirmeyiz. Can kayıplarının sorumlularının hesap vermesi için Meclis gerekli araştırmayı titizlikle yürütmeli, böyle acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamalıdır” dedi.

Adıgüzel, 7 Haziran 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 yaşındaki Bünyamin Bayram, 24 Temmuz 2016’da Van İpekyolu’nda 4 yaşındaki Taha Kılıç, 24 Ekim 2016’da Cizre’de 5 yaşındaki Hakan Sarak, 9 Şubat 2017’de Mardin’in Dargeçit ilçesinde 7 yaşındaki Berfin Dilek ve 24 Nisan’da Diyarbakır Bismil’de 8 yaşındaki Hüseyin Barut’un zırhlı araçların altında kalarak can verdiğine dikkat çekti. 

Adıgüzel, 4 Mayıs’ta zırhlı polis aracının evlerini duvarını yıkması sonucu kolonların altında kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Furkan ve 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ile birlikte en az 7 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir kadını taciz edip döven sanığa 20 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

‘Deneme sınavlarıyla ne amaçlanıyor?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...