09 Mayıs 2017 16:46

İş cinayetinde ölen işçi toprağa verildi

İstanbul Küçükyalı’daki Elit World Asya inşaatında iş cinayetinde hayatını kaybeden işçinin arkadaşları gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

Paylaş

İstanbul Küçükyalı’da yapımı devam eden Elit World Asya inşaatında yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren Turgut Sarıca, bugün Beylikdüzü’de toprağa verildi. Sarıca’nın gerekli önlemler alınmadığı için yaşamını yitirdiğini belirten işçiler, “İş cinayetinin üstü örtülmesin” dedi. 

En büyüğü 10 yaşında olan iki çocuk babası Turgut Sarıca, Global ICM’in altında çalışan taşeron firmalardan Akfaz İnşaat’e bağlı olarak çalışıyordu. Geçtiğimiz Pazar günü (7 Mayıs) şaft boşluğunun kapatılmaması nedeniyle, boşluğa düşen Sarıca 9 metreden beton zemine düşerek yaşamını yitirdi. Sarıca’da yüksekte çalışan işçilerde zorunlu olan yaşam halatı ve kemer de olmadığı belirtildi. Sarıca’nın cenazesi bugün Beylikdüzü’de toprağa verildi. 

İş cinayetine ilişkin bilgi veren inşaat çalışanları, 24 saat çalışan şantiyede gerekli önlemlerin alınmaması ve şaft boşluğunun kapatılmamasının ölüme davetiye çıkardığını söyledi. Daha önce de belirli eksiklerin gündeme getirildiğini ama gerekenlerin yapılmadığını dile getiren çalışanlar, “İş cinayetinin üstü örtülmesin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TEKNOROT işçileri birlik ve dayanışma çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

ABD'de nükleer atık tüneli çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...