09 Mayıs 2017 13:31

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri sahiplerini buldu 

22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde verildi.

Paylaş

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin 22’ncisi verildi. MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda sinema ve tiyatro sanatçısı katıldı.

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin 22’ncisi verildi. MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda sinema ve tiyatro sanatçısı katıldı. Sunuculuğunu Yekta Kopan’ın yaptığı gecede sinemada “dram” dalında yılın en başarılı oyuncuları Şenay Gürler ve Caner Cindoruk olurken, “Komedi” dalında  Şebnem Bozoklu ve Zafer Alagöz yılın en başarılı oyuncuları ödüllerine layık görüldü.

Tiyatroda ise “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Başak Kıvılcım Ertanoğlu’ya, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülü Celal Kadri Kınoğlu’ya verilirken, “Komedi, Kara Komedi ve Müzikal” dalında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” Tilbe Saran, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” Yılmaz Sütçü oldu.

Gecede ayrıca “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü” Celile Toyon’a, onur ödülleri de tiyatroda Gülriz Sururi’ye, sinemada Hülya Uçansu ve Engin Çağlar’a verildi.

ZAFER ALGÖZ’E ÖDÜLÜNÜ CEM YILMAZ VERDİ

Sinemada “Komedi” dalında “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazanan Zafer Algöz’e ödülünü Cem Yılmaz verdi. Geçen yıl aynı ödüle layık görülen Yılmaz,  “Daha geçen yıl sahip olmuştum bu ödüle. Birkaç sene bende kalır sanmıştım ama buraya kadarmış. Zafer’in alacağını bilseydim vermezdim. Bazen göktaşının bu kadar yakına düştüğü oluyor. Beraber çalışalım mı” diyerek salondakileri güldürürken, Zafer Algöz ise, “Sadri Alışık gibi çok değerli bir ekolün, okulun layık gördüğü bir ödülü almaktan onur duydum. Herkese teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

‘ÇOLPAN İLHAN BÜTÜN BU OLUŞUMLARIN MİMARIDIR’

“Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü”nü Usta Sanatçı Celile Toyon’a takdimi öncesi kısa bir konuşma yapan Kerem Alışık, “Fısıldayarak söylenen sözler yüksek sesle söylenen sözlerden biraz daha uzağa gider. Çolpan İlhan bu sözler gibidir. Bütün iyiliğini ve fedakarlığını sessiz yapar.  Bütün bu oluşumların mimarıdır Çolpan İlhan. Sadri Alışık derdi ki, ‘Çolpan’ı alın, biz düşeriz’ Çağdaş, cesur, sabırlı, mücadeleci, dirençli, onurlu, güvenilir, kadınlar kulübü gibi kalabalıktır tek başına Çolpan İlhan. Onun Attila İlhan Salonu’na düşen mukaddes gözleriyle solmasına asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca Türk tiyatrosuna verdiği üstün hizmetlerden ötürü Değerli Sanatçı Celile Toyon’a Çolpan İlhan adını taşıyan bu özel ödülü takdim etmekten onur duyuyorum” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Abbas: Trump Filistin’e geliyor

SONRAKİ HABER

‘Uçurtmanın Kuyruğu’ Baba Sahne’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...