09 Mayıs 2017 12:14

İTO yönetiminin azledilmesi için açılan dava ertelendi

İstanbul Tabip Odası yönetim ve disiplin kurullarının görevden alınması yönünde açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

Kürt sorununa ilişkin açıklamalarda bulunduğu için İstanbul Tabip Odası yönetim ve disiplin kurullarının görevden alınması yönünde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Savunma yapan avukat Meriç Eyüboğlu, ülkenin en önemli sorunun Kürt sorunu ve halk sağlığından bağımsız değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Selçuk Erez’in, 4 Eylül 2016’da İstanbul Bakırköy’de düzenlenen Barış Mitingi öncesi yaptığı “Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez. Ortak yaşam umudumuzu tüketen bu savaşa son verilmesini, silahların susmasını, müzakerelerin hemen başlamasını talep ediyor, Kürt sorununun demokratik çözümü için çağrımızı yineliyoruz” açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı oda yönetimini azledilmesi için dava açtı. Bakanlık açtığı dava ile Tabip Odası Yönetim Kurulu'nun ve Haysiyet Divanı'nın görevlerinden alınmasını istemişti. Davanın ilk duruşması İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, görevden alınan tabip odası yöneticileri ve avukatları ile bakanlığın avukatları katıldı.

"İstanbul Tabip Odası yönetim kurulunun ve Haysiyet Divanı’nın kuruluş amacına aykırı hakaret edip etmediği, yapılan açıklamanın hizmet amacına aykırılık oluşturup oluşturmadığı, bu nedenle el çektirmenin ve yeni yönetim kurulu ve haysiyet divanı oluşturmanın şartlarının oluşup oluşmadığı" hususları üzerine açılan dava duruşmasında Avukat Meriç Eyüboğlu savunma yaptı.

'BARIŞ TALEBİNİN YARGILANMASI HAKSIZLIKTIR'

Eyüpoğlu, savaşın halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu ve halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle müvekkilimiz tabipler odası halk sağlığı sorunu oluşmaması için gerekli olan diyalog çağrısını yapmıştır. Bu diyalog çağrısı ilk kez olmadığı gibi son kez de olmayacaktır. Bu, bir örgütün propagandası değildir, barış talebidir. Barış talebinin yargılanması da haksızlıktır” diye belirtti.

Eyüpoğlu, “Bu sorunun bir adı var, Kürt sorunu. Bu ülkemizin en önemli demokrasi sorunudur ve bu sorunun kan dökülmeden diyalogla çözülmesi talebi nedeniyle bu dava açılmıştır” belirlemesinde bulundu.

Eyüpoğlu’nun savunmasının ardından mahkeme heyeti, davanın tahkikatın ön inceleme tutanağının esas alınarak yürütülmesine karar vererek, duruşmayı 9 Eylül gününe erteledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Kitap toplatmanın memlekete nasıl bir katkısı olabilir'

SONRAKİ HABER

Talisca, Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa