09 Mayıs 2017 11:55

'Kitap toplatmanın memlekete nasıl bir katkısı olabilir'

Belge yayınlarının basılması ve kitaplarının toplatılması HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan tarafından Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

7 Mayıs 2017 günü, Belge Yayınları’nın polisler tarafından basılması ve hakkında toplatma kararı olmayan kitaplar dahil toplam 2000 kitaba el konması hakkında HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiği soru önergesini ekte dikkatinize sunarız.

1977’de Ayşe Nur Zarakolu ve Ragıp Zarakolu tarafından kurulan Belge Yayınları’nın 7 Mayıs günü polisler tarafından basılması ve hakkında toplatma kararı olmayan kitaplar dahil toplam 2000 kitaba el konulması, yayınevi çalışanının gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması Meclis günmeine taşındı. 

Paylan “Basına yansıyan haberlere göre “bandrolsuz kitap ihbarı” olduğu söylenmektedir. Öte yandan, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin üniversitenin panolarına astıkları duyurunun içeriğini polisin yanlış anladığı ve baskının bu yüzden yapıldığı da öne sürülmektedir” dedi. 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Başbakan Binali Yıldırım’a konuyla ilgili şu soruları yöneltti: 
1) Belge Yayınları’na yapılan baskının gerekçesi nedir?
2) Baskın, bandrolsuz kitap ihbarı nedeniyle yapılmış ise, bandrollü ve hakkında toplatma kararı olmayan kitaplara hangi gerekçeyle el konmuştur?
3) 2017 yılında kitap toplama, yayınevi basma gibi ilkel eylemlerin memleketimize nasıl bir katkısı olabilir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk ve Sakık’tan Abdullah Gül’e başsağlığı ziyareti

SONRAKİ HABER

İTO yönetiminin azledilmesi için açılan dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...