09 Mayıs 2017 11:42

Yeni başlayanlar için pro fotoğraf web sitesi yapma kılavuzu

Bir fotoğrafçılık sitesi kurarken göz önüne alınması gereken bir takım şeyler var. Onlardan teker teker bahsedelim.

Paylaş

İşinize başlarken yapmanız gereken ilk şeylerden biri, çalışmalarınızı gösteren fotoğraf ile ilgili bir web site kurmak ve potansiyel müşterilerinize sizi işe almaları için ihtiyaç duydukları bilgileri vermektir. Web siteniz sizin sanal mağazanız. Sadece daha fazla müşteri edinmek için harika bir yol değil, tamamen kontrol edebileceğiniz ve zaten tanıdığınız insanlar dışında müşterileri bulabileceğiniz gerçekten uygun fiyatlı bir fotoğraf pazarlama aracı.

Bir web sitesi, blog ve blog sitesi arasındaki fark nedir?

Forumlarda ve gruplarda konuşulan bu üç terimi göreceksiniz, aralarında çok az fark vardır.
Bir web sitesi, geleneksel olarak, sıklıkla değişmeyen bir dizi sayfadır. Fiyatlandırma sayfaları, iletişim formları, portföy galerileri vb gibi. Ayrıca bir blog da içerebilir.
Bir blog, web sitesinde yeni içerikle düzenli olarak güncellenen bir sayfadır. Dolayısıyla bir blog'da, yeni müşteri görüntüleri, haberleri, promosyonları veya düzenli olarak güncellenmesini istediğiniz diğer şeyler içeren yeni gönderiler oluşturacaksınız.
Bir blog sitesi, hem bir web sitesi hem de bloga sahip olduğunuz anlamına gelen bir terimdir.

Ne tarz bir fotoğrafçılık web sitesi, müşteri kapmak için en iyisidir?

Bir fotoğrafçılık sitesi kurarken göz önüne alınması gereken bir takım şeyler var. Onlardan teker teker bahsedelim.

Domainler, hosting ve anlamanız gereken bazı diğer şeyler

Bir alan adı veya URL, insanların sitenize girmek için kullandığı web adresinin süslü bir adıdır. Bizim sitemiz için URL www.templatemonster.com'dur.
Alan adınız insanları web sunucunuza gönderecektir. Web siteniz, kullanıcıların online erişebilecekleri yalnızca bir sürü dosyadır. "Barındırma" yani hosting, bu dosyaların depolandığı yerdir ve bir alan adı yazdıklarında, bu alan adı onları web sitenizi görebilecekleri doğru sunucuya götürür.
Ardından web sitenizi oluşturmak için bir platforma ihtiyacınız var. Bu temel olarak sitenizi oluşturmanıza izin veren bir yazılım türüdür. WordPress açık ara benim seçim yaptığım bir platformdur. WordPress ile neredeyse her şeyi yapabilirsiniz.

Ancak korkmayın - kendinden barındırılan bir web sitesi almak gerçekten ucuz. 

Web sitenizi kolayca profesyonelce görünür hale getirmek için temalar kullanın

WordPress web sitesinin temelini ve iç yapısını oluşturuyorsa bir tema da sitenizin görünüm olarak tasarım, dekor ve görsellerini oluşturur. Bir tema, bir web sitesi satın almayı veya yaratmayı düşündüğü zaman çoğu kişinin aklında olandır.

Özel tasarlanmış fotoğraf siteleri

Bir tasarımcının sizin için bir web sitesi oluşturmasına izin verebilirsiniz, ancak bunun maliyeti $ 3000 + (muhtemelen çok daha fazla) ve dürüst olmak gerekirse tonla birinci sınıf WordPress teması varken, bunu fotoğrafçılar için tavsiye etmiyorum. Şablonların çoğu, en azından logolarınızı eklemek ve marka renklerinizi oluşturmak için özelleştirilebilir; bu tarz işler için para harcamak gereksizdir para kaybıdır. (ADVERTORIAL)

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça’ya destek grevi 5’inci gününde

SONRAKİ HABER

Wikipedia, erişim engelini AYM'ye taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...