09 Mayıs 2017 11:47

ABD'den YPG'ye bağlı YAT'a silah teslimatı

ABD'nin YPG'nin kurduğu antiterör timi YAT'a silah teslimatında bulunduğu belirtildi. Sİlahların Rakka operasyonlarında kullanılacağı bildirildi.

Paylaş

ABD, YPG'nin kurduğu 'anti terör birimi' YAT'a görüş dürbünleri, çelik yelekler, çelik kasklar, lazer güdümlü silahlar ve iletişim cihazları verdi. Silahların iki gün önce Haseke yakınlarındaki YPG eğitim merkezine teslim edildiği bildirildi.

Sputnik'e konuşan YPG yetkilisinin şu bilgileri verdiği aktarıldı: "ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Suriye Demokratik Güçleri'ne devamlı olarak silah ve eğitim yardımında bulunuyor. Biz de YPG olarak SDG'nin bir bileşeniyiz. ABD ve koalisyon güçleri, IŞİD'le mücadele kapsamında kısa bir süre önce YAT birimine gece görüş dürbünleri, kurşun geçirmez çelik yelekler, çelik kasklar, lazer güdümlü silahlar ve iletişim cihazları verdi. Ayrıca hafif, otomatik silahlar da verdi."

Yetkili, sözlerine şöyle devam etti: "Bu silahlar ve teçhizatlar, IŞİD'e yönelik operasyonlarda lazım olur. ABD'li askerler ve YAT birimi, IŞİD'e karşı zaman zaman ortak operasyonlar yürütüyor. IŞİD'in önemli emirlerine nokta operasyonlar düzenleniyor. Bu teçhizat ve silahlar Rakka'ya yapılacak operasyonda kullanılacak."

YPG'li yetkili, ABD ordusundan askeri eğitim aldıklarını da sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye askerleri IŞİD’in olduğu alanlara kaydırılıyor

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça’ya destek grevi 5’inci gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...