09 Mayıs 2017 11:31

Merkel’den Erdoğan’a idam resti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin idam cezası için referandum düzenlemesi konusunda ülkesinin tutumunu yineledi.

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması için düzenlenecek olası bir referandumda Almanya’nın tutumunu bir kez daha yineledi.

Merkel, Alman WDR5 radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye’nin idamı yeniden yürürlüğe sokmak için referandum düzenlemesi durumunda Alman topraklarını propaganda için kullanamayacağını söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’den henüz bu konuda bir başvuru yapılmadığını sözlerine ekleyen Merkel, “Ancak maalesef konu o kadar da varsayımlara dayalı değil. Çünkü konu Türkiye’de tartışılmakta” dedi.

Merkel, idam cezası gibi Almanya’nın kesin bir şekilde reddettiği bir konuya Alman topraklarında izin çıkmayacağını söylemenin duruma açıklık getireceğini belirtti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de geçen hafta yaptığı açıklamada olası bir idam referandumuna Almanya’da izin verilmeyeceğini bildirmiş, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Martin Schulz da aynı yönde görüş bildirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savunma sanayisi insan hayatı içinmiş!

SONRAKİ HABER

Suriye askerleri IŞİD’in olduğu alanlara kaydırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa