09 Mayıs 2017 10:59

Torunlar davası avukatları destek çağrısı yaptı

Torunlar Center’da 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetiyle ilgili avukatlar, 11 Mayıs'ta görülecek dava öncesi destek çağrısı yaptı.

Paylaş

Torunlar Center’da 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin görülecek dava öncesi işçi yakınlarının avukatları, hukukçulara, sendika ve tüm emek örgütlerine seslenerek “İşçiler için adalet arayışına destek vermeye, duruşmaları takip etme” çağrısında bulundu. Mecidiyeköy’de 2014 yılında lüks bir rezidans inşaatı Torunlar Center’da, asansör 32. kattan düşmüş, 10 işçiye mezar olmuştu.

TORUNLAR DAVASI SEMBOL OLDU

Torunlar Center’da hayatını kaybeden işçi yakınlarının avukatları tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’deki sembol iş cinayetlerinden birisi olan Torun Center şantiyesindeki asansör faciası nedeniyle devam eden dava, emekten, insandan ve adaletten yana tüm kesimlerin ve kişilerin desteğine, ilgisine ihtiyaç duyuyor” denildi.

GÖZ GÖRE GÖRE ‘KAZA’

Torun Center katliamında, ‘kazanın” göz göre göre geldiği hatırlatılırken, “Torunlar, daha hızlı üretim ve rant elde etme adına temel iş güvenliği tedbirlerini dahi almadan göz göre göre katliama davetiye çıkarmış; TOKİ, yasal sorumluluğu olmasına rağmen iş güvenliği tedbirlerini denetlememiş; iş güvenliği firması, işçilerin iş güvenliği eğitimi almadan asansörlerde çalıştırılmasına ve arızalı asansörlerin çalıştırılmasına göz yummuştu” ifadeleri kullanıldı. 

Asansörlerin bu facia öncesinde de defalarca benzer arızalar yaptığını, benzer şekilde 2., 3. katlardan düştüğünü, bu katliamdan birkaç ay önce, yine bir asansör “kazasında” Erdoğan Polat isimli işçinin can verdiğini hatırlatan avukatlar, “Müfettişler işyerinde 20 kalemde iş güvenliği tedbiri eksikliği tespit etmişti. Ancak bu eksikliklerin hiçbiri giderilmeden, işin aksamaması için çalışma tüm hızıyla, gece-gündüz devam etmişti. Torunlar işvereni de, sahadaki işveren temsilcileri de, asansör firması yetkilileri de, asansör arızalarını bildikleri halde, aynı asansörlerle işin sürdürülmesini sağlamışlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu duruma göz yummuş, denetim görevini yerine getirmemiştir” dedi.

DURUŞMA 11 MAYIS’TA    

İşçi yakınlarının avukatları, “Lüks bir rezidans inşaatında, asansör 32. kattan düşerek 10 işçiye mezar olmuştur. İş cinayetinde yaşamını yitiren ailelerin vekilleri olarak, tüm meslektaşlarımızı, sendikaları ve tüm emek örgütlerini; yargının, patronlar ve tüm sorumlular için cesaretlendirici cezasızlık pratiğine son vermesini sağlamaya, işçiler için adalet arayışına destek vermeye, duruşmaları takip etmeye çağırıyoruz” sözleriyle 11 Mayıs 2017, saat 10.30’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya çağrı yaptı.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reina katliamcısına 40 ağırlaştırılmış müebbet istendi 

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de patlama: 3 asker yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...