01 Temmuz 2012 14:52

Vicdan nöbeti tersane işçilerine adandı

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarının başlattığı Vicdan Nöbeti’nin 7. haftasında aileler adalet çağrılarını yineledi. Galatasaray Lisesi önünde bugün bir araya gelen aileler, iş kazalarında ölen işçilerin fotoğraflarını yere sererek “Kaza değil bu bir cinayet” dedi.Vicdan n&ou

Vicdan nöbeti tersane işçilerine adandı
Paylaş

Vicdan nöbetinin 7. haftası tersanede çalışırken hayatını kaybeden işçilere adandı. Aileler adına ortak açıklamayı Van’da yıkılan Bayram Otel’in enkazında yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir’in kardeşi Sinem Emir yaptı. Emir, Mecliste bekleyen iş sağlığı ve iş güvenliği yasasının, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunu geri plana attığını, tasarının isminin bile niyetinin ortaya koyduğunu dile getirdi. “Bugün bizi bir araya getiren neredeyse bile bile gelen işçi ölümlerine karşı duyduğumuz öfkedir” diyen Emir, yaşamını yitiren işçiler ve geride kalanlar için adalet arayışlarını sürdüreceklerini söyledi. Herkesin vicdan nöbetine destek vermesi gerektiğini söyleyen Emir, iş kazalarının ve iş cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Vicdan nöbetine Davutpaşa patlamasında yaşamını yitirenlerin aileleri de katıldı. Patlamada kardeşini kaybeden Hakkı Güleç, ölen insanların artık geri getirilemeyeceğini ancak en azından sorumluların yargılanmasının caydırıcı niteliğinin olacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Buradayız alışın'

SONRAKİ HABER

Liman büyürken işçi hakları küçülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...