Kılıçdaroğlu: YSK'deki çete tüm millete kumpas kurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

09 Mayıs 2017 09:53
Paylaş


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda mühürsüz oy pusulası ve zarfların da geçerli sayılmasına dönük karar veren Yüksek Seçim Kuruluna yönelik eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada 'YSK'deki çete’ ifadesini kullandı.

“İnsanlar sandığa gittiler. Vatandaş görevini yaptı, ‘hayır’ çıktığını görünce YSK’deki çete bütün millete kumpas kurdu” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben onlara ‘Çete’ dedim diye suç duyurusunda bulundular. Neyle gelirseniz gelin üzerimize, bunun hesabını size soracağız” ifadesini kullandı. “Şimdi kurdular ya çeteyi YSK’de, niye çete?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bir grup insan bir araya gelip kanunsuz bir iş yaparsa onlara çete denir. Siz bunu yaptınız mı? Yaptınız. Tam kanunsuzluğu yaptınız. Çetesiniz işte” diye konuştu. Kılıçdaroğlu YSK’deki hakimler için de şu ifadeleri kullandı: “Hukuka uymayan, kanunlara uymayan bir hakim olmaz. Kendini TBMM’nin üstünde gören kişiye hakim denmez. Bir daha şikayet etsinler. Onurunu, şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz ve biz ses çıkarmayacağız. Oturacaksınız koltuklarınıza, siyasi otoriteden talimat alacaksınız. Gerdan kıracaksınız egemenin karşısında. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir”

Kılıçdaroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının da, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı TVNet’te yayımlanan ‘Derin Tarih’ isimli programdaki ifadelere de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “İnsan onuru ve şerefiyle insandır. Onur ve şeref yoksunu insanlara insan denmez zaten. Oturmuşlar televizyon kanallarının başında Gazi Mustafa Kemal’i, annesini, Afet İnan’ı kötülüyorlar. Ne söylenebilir bunlara, nasıl yaratıklar bunlar” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir binası iş güvenliği konusunda alarm veriyor!

SONRAKİ HABER

California'da memurlar 'komünist' diye işten çıkarılamayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...