09 Mayıs 2017 09:48

Avukatlar, bitmemiş ek binaya taşınmalarını protesto etti

Ankara Barosu’na bağlı avukatlar bazı mahkemelerin bitmemiş ek hizmet binasına taşınmasını protesto etti.

Paylaş

Ankara Barosu’na bağlı avukatlar tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin Dışkapı'daki inşaatı bitmemiş ek hizmet binasına taşınmasını protesto etti. Ek hizmet binası şantiyesi önünde gerçekleşen protestoda konuşan Baro Başkanı Hakan Canduran, inşaatı bile tamamlanmamış bir adliyede adaletin dağıtılamayacağını söyledi

Canduran, Sıhhiye’de bulunan merkez adliyedeki birçok mahkemenin daha önce başka binalara taşındığını hatırlattı. Bu yeni taşıma işleminden sonra yeni bir mağduriyet daha yaratıldığını belirten Canduran, “Cemaat yurdundan bozma bu bina, bir adliye değil adliye müsveddesidir. Milyonlarca lira harcanmasına rağmen tadilatı henüz bitmemiştir. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. Altyapısı tamamlanmamıştır. Elektrik ve UYAP bağlantısı yoktur. Girişinin bile nereden olduğu belli değildir. Otoparkı bulunmamaktadır” diye konuştu. Canduran, binanın mevcut haliyle adliye personelinin, avukatların, kolluk birimlerinin ve vatandaşların hiçbir ihtiyacını karşılayacak durumda olmadığının altını çizerek, “Böyle bir binada adalet hizmeti vermek de almak da imkansızdır, duruşma yapılmasına bile olanak yoktur. Adalet bürokrasisi, aldığı bu kararla hukuku  tanımadığını açıkça göstermiştir” dedi.

ENGELLİ MESLEKTAŞLARINI TAŞIDILAR

Canduran, Ankara'daki tüm mahkemeleri tek çatı altında toplayacak, yeni adliye yapılması talebinde bulundu. Canduran'ın açıklamasından sonra protestoya katılan avukatlar, bedensel engelli avukat Atilla Dekeli'yi, engelli girişi bulunmayan ek hizmet binasının merdivenlerinden ellerinde çıkarttılar. Protestolarını ek hizmet binasının koridorlarında alkışlarla sürdüren avukatlar, binanın merdivenlerinde de bir süre oturma eylemi gerçekleştirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Büyükşehir binası iş güvenliği konusunda alarm veriyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...