09 Mayıs 2017 09:43

Açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için imza kampanyası

KHK ile ihraç edilmelerinin ardından 2 aydır açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

İhraç edilmelerinin ardından işlerine dönme talebiyle başladıkları açlık grevinde iki ayı geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için imza kampanyası başlatıldı.

Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Yüksel Caddesi'nde eylemlerini sürdürüyor. Gülmen ve Özakça'nın göreve iade edilme taleplerinin kabul edilmesi  için imza kampanyası başlatıldı. Toplanan imzalar Başbakanlığı iletilecek.

Diğer yandan Gülmen ve Özakça'nın durumunun kötüye gittiği, almaları zaruri olan B1 vitaminini almayı dahi unutmaya başladıkları öğrenildi. Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumunu kontrol eden doktorlar, B12 vitamini almadıkları için hafıza kayıplarının başladığını, tansiyonlarının düşük seyrettiğini belirttiler. Özellikle Gülmen'in vücudunda önemli miktarda kas kaybı yaşandı. Gülmen ve Özakça'nın sağlık muayenelerini reddetmek istedikleri de belirtiliyor.

Gülmen, durumlarının kötüye gitmesine karşın kendilerine açlık grevini bırakmaları yönünde telkinde bulunanlara “Bizi seviyorsanız bırakın demeyin, bırakmamız için hukuksuzluğa karşı bir şeyler yapın” dediği belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altyazı’nın Mayıs sayısı bayilerde

SONRAKİ HABER

Avukatlar, bitmemiş ek binaya taşınmalarını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...