02 Temmuz 2012 02:58

Kıbrıs resmen dönem başkanı

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı bugün itibariyle başladı. Kıbrıs, 6 ay boyunca AB dönem başkanlığı görevini denetim mekanizması eşliğinde yürütecek.Rum Fileleftheros gazetesi, “Sıkı Gözlem Altında Başkanlık” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Rum Yönetimi’nin AB

Kıbrıs resmen dönem başkanı
Paylaş

Rum Fileleftheros gazetesi, “Sıkı Gözlem Altında Başkanlık” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Rum Yönetimi’nin AB Dönem Başkanı olmasına karşın AB Destek Mekanizması'nın her 3 ayda bir Rum Yönetimi'nin hesaplarını denetleyeceğini yazdı. Gazete bu denetimler sonucunda Rumlara mali desteğin yapılacağını kaydetti.

Haberde, Kıbrıs Yönetiminin AB Destek Mekanizması’na üye olmasıyla birlikte tamamen Brüksel’e bağımlı hale geldiği ve böylelikle Brüksel’in, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki yükümlülükleri konusu da dahil olmak üzere, Kıbrıs’a sağladığı çerçeve içerisinde hareket etmek durumunda kalacağı ifade edildi.

Gazete, AB çevrelerinin Kıbrıs’ın mekanizmaya başvurmasıyla birlikte, bundan böyle bir yandan ekonomik problemlerini çözmeye yoğunlaşması, diğer yandan da veto ve ön uyarılardan kaçınacağı yeni ve olumlu bir siyasi yaklaşım belirlemesi gerekeceği yorumunda bulunduğunu aktardı.

AB’nin Kıbrıs’tan olumlu bir tutum sergilemesini ve Brüksel’in tüm taleplerine “evet” demesini bekleyeceğini kaydeden gazete, Brüksel’in Kıbrıs’tan “evet” bekleyeceği talepler arasında Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinin de bulunduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, WSJ'ye de namert dedi

SONRAKİ HABER

'Buradayız alışın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...