09 Mayıs 2017 07:07

Adana'nın turfanda karpuzu piyasaya çıkıyor

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, Adana'da hasat edilmeye başlandı.

Paylaş

Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sini yetiştiren Adana'da bu yıl 120-140 bin dekarda dikim yapıldı. Marketlerde kilosu 3 ile 5 lira arasında değişen rakamlara satılan turfanda karpuzda erken hasadı önlemek için geçen yıl başlatılan belgeli hasat sayesinde tüketici olgunlaşmış ve şeker oranı yüksek ürün tüketecek. Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, tüketicinin bu yıl da gönül rahatlığıyla karpuz alabileceğini söyledi.

Karademir şöyle şöyle konuştu:

"Turfanda karpuz hasadı devam ediyor. Bu ayın 25'inden itibaren açık tarla karpuzu da hasat edilmeye başlanacak. Karpuz fiyatları önümüzdeki günlerde düşmesini bekliyoruz. Normal koşullarda bu yıl karpuz dikim zamanında yaşanan don olaylar nedeniyle sıkınınlar yaşandı. Bu yıl kademeli bir hasat bekliyoruz. Şu an Adana'da turfanda karpuz hasadı sonrası bakanlık yetkilileri şeker oranı kontrolü yapıyorlar. Açık tarla karpuzunda da aynı kontroller yapılacak. Bu yıl gönül rahatlığıyla Türkiye'nin her yerinde Adana karpuzu tüketilebilir."

Karpuz üreticisi İsmail Girmez de, olgunlaşmamış karpuzların hasat edilmediğini söyledi. Girmez, "Kademeli olarak karpuz hasadı yapıyoruz. Yani karpuz olgunlaşmışsa hasat ediliyor. Bu nedenle seramızda bir defada değil en az 4 defada hasat yapıyoruz. Bu da tüketiciye olgunlaşmış ve lezzetli karpuz ulaşmasını sağlıyor" diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Sneijder: Problem futbolcu değilim

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı: 20 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...