08 Mayıs 2017 16:53

Engelsiz Filmler Festivali 5’inci yılında

Görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunan Ankara Engelsiz Filmler Festivali 5 yaşında.

Paylaş

Görkem Kınacı 
İstanbul

İlk kez düzenlendiği 2013 yılından beri 112 filmi görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 5’inci yılında Türkiye’nin diğer şehirlerini gezmeye başlıyor. Bu seneden itibaren Engelsiz Filmler Festivali olarak yoluna devam edecek festival, 12-14 Mayıs tarihleri arasında da İstanbul’da, 18-23 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Festival’in ilk durağı Eskişehir’de sona erdi. Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek. 

Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden oluşan film programı ile yan etkinliklerini görme, işitme engelli bireyler için erişilebilir bir formatta sunan ve tüm etkinliklerini erişilebilir mekanlarda gerçekleştiren festivalde bu sene uzun, kısa ve belgesel toplam 35 film, “Engelsiz Yarışma”, “Türkiye Sineması”, “Dünyadan”, “Engel Tanımayan Filmler”, “Uzun Lafın Kısası”, “Çocuklar İçin”, “Sinema Tarihinden” ve “Otizm Dostu Gösterim” sinemaseverlerle buluşacak.

Festival’deki tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek. Gösterimler sonrası film ekipleriyle yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşecek. Açılış ve ödül törenlerinde ise işaret dili çevirisi yapılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD üyesi olmaktan yargılanan 7 kişi tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Sezen Aksu Gülmen ve Özakça için çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...