01 Temmuz 2012 10:57

900 TL maaş, 400 TL’ye ayakkabı, işte TOGO gerçeği

TOGO işçileri direnişlerinin 62. gününde, AnkaMall alışveriş merkezi (AVM) önünde eylem yaptı. İşe geri alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydeden TOGO işçileri, AnkaMall içindeki TOGO satış mağazasının önüne yaklaştırılmadılar. İşçiler, “900 TL maaş alıyoruz, 400 TL’ye ürettiğimiz

900 TL maaş, 400 TL’ye ayakkabı, işte TOGO gerçeği
Paylaş

TOGO işçilerinin kararlı direnişi 62. gününde de sürdü. Ankara’nın en büyük AVM’lerinden AnkaMall önüne gelen TOGO işçilerine, eş ve çocukları ile demokratik kitle örgütleri üyeleri  destek verdi. Eylem boyunca AnkaMall’e gelen vatandaşlar tarafından da alkışlarla karşılanan TOGO işçileri, sendikalı olarak işe geri dönene kadar TOGO mağazaları ve TOGO fabrikası önünde direnişe devam edeceklerini bildirdi.
Ellerinde “Sendika düşmanı TOGO 1937’den beri”, “27 yıllık TOGO işçisi maaş 900 TL ayakkabı 400 TL” dövizleri taşıyan işçiler, “Yaşasın TOGO işçilerinin haklı mücadelesi”, “Atılan işçiler geri alınsın” pankartlarını taşıdılar.

İşçiler adına açıklama yapan Deri-İş Örgütlenme Uzmanı Engin Çelik, en kaliteli ayakkabıları üreten TOGO işçilerinin, en kötü çalışma koşullarına mahkum olduğuna dikkat çekti. Çelik, “TOGO işçileri kullandıkları kimyasallar yüzünden sağlıklarından oldular, tuvalete gitmesinler diye kapılar kilitlendi ve insanlık dışı uygulamalara maruz kaldılar. Ancak onlar bu fabrikaya ömürlerini verdiler ve bir çırpıda kapı önüne koyuldular” dedi.

35 işçinin sendika üyesi olduğu için işten atıldığını vurgulayan Çelik, işverenin işçileri geri almamak için 2 aydır üretimi durduğunu ve sendika düşmanı tutumunu sürdürdüğünü belirtti. Çelik, “işveren sendikalı işçileri işten attığı gibi şimdi daha düşük ücrete işçi çalıştırmak için fason üretim yapmak için çabalıyor” diye konuştu. TOGO işçileri, insanca ve kurallı bir çalışma düzeni istediğinin altını çizen Çelik, TOGO işçilerinin sendikalı olarak işbaşı yapana kadar eylemlerinin süreceğini dile getirdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’deki asker ölümlerinde şüphe

SONRAKİ HABER

Düşen uçağa dair farklı iddialar ortaya atılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...