08 Mayıs 2017 15:20

‘Penceredeki insanlık çığlığı’ TBMM gündeminde

İzmir’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan mültecilerin dışarıya 'yardım edin' çağrısında bulunması Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

İzmir’de bulunan Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan mültecilerin buradaki görevlilerin işkence ve kötü muamelesine maruz kaldığı, dışarıdan çekilen görüntülerde Geri Gönderme Merkezinden onlarca kişinin dışarıya seslenerek “yardım edin” çağrıları yaptığı iddiaları Meclisin gündemine taşındı.

Görevlilerin mültecilere işkence ettiği, küfrettiği ve yemek vermediği şeklinde iddiaların gündemde olduğunu belirten HDP’li vekil Mizgin Irgat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Harmandalı’daki iddialara ilişkin bir inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu. HDP’li Irgat, Soylu’nun şu sorulara cevap vermesini talep etti: “Geri gönderme merkezlerinde göçmenlerin kötü muameleye maruz bırakılarak geri dönmeye zorlandıkları iddiası doğru mudur? Görevliler hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Son bir yılda geri gönderme merkezlerine alınarak geldikleri ülkelere dönüşleri sağlanmış kaç kişi vardır? Mayıs 2017 tarihi itibariyle kaç geri gönderme merkezinde geri gönderilmeyi bekleyen kaç kişi var? Geri gönderme merkezlerindeki koşulların düzeltilmesi yönünde çalışmalar var mı? Geri gönderme merkezlerinde bekletilen en temel hakları olan Müdafii yardımından yeterince yararlanmakta mıdır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Topbaş'ın damadının tahliyesine tişörtlü protesto

SONRAKİ HABER

Antalya domateste sıfır çekti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...