Topbaş'ın damadının tahliyesine tişörtlü protesto

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının tahliye edilmesi İBB Meclisi’nde CHP’li üyelerce protesto edildi.

08 Mayıs 2017 15:17
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın epilepsi hastası olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesine İBB’nin CHP'li Meclis üyeleri tepki gösterdi.

CHP'li Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan meclis oturumuna üzerinde “Cezaevlerinde 31 epilepsi 925 hasta hükümlü var. Kadir abinin damadı serbest" yazan  tişörtler ile katıldı.

İBB Meclisi'nde söz alan Hüseyin Sağ, “Bu tahliye kamu vicdanında kabul görmemiştir" dedi. Sağ, Türkiye'deki cezaevlerinde 303'ü ağır 925 hasta bulunduğuna dikkat çekerek bunların 31'inin de epilepsi hastası olduğunu vurguladı.

Sağ “İçlerinde Adli Tıp Kurumu tarafından hayatını yalnız idame edemeyeceği, başkasının desteğini ve bakımına muhtaç olan hafızasını kaybetmiş yürümekte ve tek başına hiçbir ihtiyacını karşılayamayan kas hastalıklarından dolayı felç halinde olan mahkumlar varken, Adli Tıp Kurumu raporlarına rağmen tahliye edilmeyen tutuklular bulunurken özel bir hastanenin raporu ile damat Ömer Faruk Kavurmacı'nın epilepsi hastalığı nedeniyle tahliye edilmesi kamu vicdanında kabul görmemiştir” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Yardımcısı Faruk Aydın da “Algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Mahkemenin ara kararı ile yorum yapıyoruz. Mahkeme devam ediyor. Bağımsız yargıya güveniyoruz, sonucunu bekleyelim” savunmasında bulundu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Lise öğrencisini öldüren polise müebbet istemi

SONRAKİ HABER

‘Penceredeki insanlık çığlığı’ TBMM gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...