01 Temmuz 2012 10:16

CHP: Uludere raporu Meclis kapanmadan hazırlanmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere olayına ilişkin Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun raporu tamamlayamadığını belirterek, Meclis kapanmadan raporun hazırlanması gerektiğini söyledi.Meclis’te konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, bu raporun yazılmamış ve açıklanmamış olmasının kamuoyunda varolan &lsq

CHP: Uludere raporu Meclis kapanmadan hazırlanmalı
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere olayına ilişkin Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun raporu tamamlayamadığını belirterek, Meclis kapanmadan raporun hazırlanması gerektiğini söyledi.
Meclis’te konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, bu raporun yazılmamış ve açıklanmamış olmasının kamuoyunda varolan ‘bu olay örtüleceği’ görüşünü pekiştireceğini savundu. İnsan Hakları Komisyonu’nun Meclis kapanmadan toplanması ve görüşmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, komisyonun toplanmasına ilişkin başvurularına ise henüz bir cevap alamadıklarını ifade etti. Tanrıkulu, Suriye konusunda da bilgileri kendi görevlilerinden değil Amerika’dan aldıklarını kaydetti.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayında kasıtlı bir ayak sürme yöntemi izlendiğini ileri sürdü. Meclis tatile girdiğinde konunun unutturulmaya çalışılacağını belirten Gök, raporun hazırlanıp açıklanmaması halinde bölgede duygusal kopuş gerçekleşeceğini belirtti. AKP’nin bir kısım gerçeklerin açıklanmasından korktuğunu belirten Gök, bundan sonrada ellerindeki bilgi, belgeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Seçimlerin öne alınması için Anayasa değişikliği gerekir’

SONRAKİ HABER

Hakkari’deki asker ölümlerinde şüphe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...