08 Mayıs 2017 14:13

Tüm kitabı elle yazıp cezaevine gönderdi!

Dilara Çelik kitap yasağını aşmak için cezaevindeki arkadaşlarına 'Kim Bağışlayacak Beni?' adlı kitabı elle yazarak gönderdi.

Paylaş

Dilara Çelik kitap yasağını aşmak için cezaevindeki arkadaşlarına Birhan Keskin’in yaklaşık 200 sayfalık “Kim Bağışlayacak Beni?” kitabını elle yazarak gönderdi.

Gazete Karınca'nın haberine göre, 3 Nisan’da gözaltına alınan Mehmet Devrim Zongur, Süleyman Ay, Yasin Karasulu, Furkan İnce ve manevi babası Mehmet Ali Uğurlu tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine gönderildi. Dosyada gizlilik olması sebebiyle ne yakınlarına ne de avukatlarına konu ile ilgili bilgi verilmedi. Televizyon, radyo, kitap, dergi erişimleri yasak olan tutuklular, aileleri ile de görüştürülmüyor. 5 tutuklu da tecrit koşulları dolayısıyla açlık grevine girdi. Tutukluların arkadaşı Dilara Çelik, cezaevi yönetiminin getirdiği kitap yasağına da bir çözüm buldu.  Birhan Keskin’in yaklaşık 200 sayfalık “Kim Bağışlayacak Beni?” kitabını elle yazarak koğuşa gönderen Çelik, “Koşullar değişene dek tutukluların isteğine göre roman, şiir kitapları yazmayı sürdüreceğim” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hastane sevkine doktor değil gardiyan karar veriyor’

SONRAKİ HABER

CHP milletvekillerinden Gülmen ve Özakça’ya ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...