08 Mayıs 2017 13:48

Hakim ve Savcılara yönelik FETÖ soruşturması; 5 tutuklama

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 hakim ve savcıdan 5’i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan 23 hakim ve savcıdan 5'i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 7 şüphelinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde, FETÖ/PDY'ye mensup olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik soruşturma çerçevesinde meslekten ihraç edilen 6 savcı, 16 hakim ve 1 idari hakim gözaltına alındı. Şüphelilerden 16'sı, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği ise  bu şüphelilerden 5'inin "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 11 şüphelinin ise yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmasına karar verildi. 7 şüpheliyle ilgili işlemler ise halen devam ediyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Belge Yayınları açıklaması

SONRAKİ HABER

‘Hastane sevkine doktor değil gardiyan karar veriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...