01 Temmuz 2012 10:16

‘Seçimlerin öne alınması için Anayasa değişikliği gerekir’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, eğer istenirse, TBMM’de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabileceğini söyledi.AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Kocaeli’de düzenlenen “2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı”nda konuşan Tanrıverdi, Kent politikalarının oluşturulmasında bu t&

‘Seçimlerin öne alınması için Anayasa değişikliği gerekir’
Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, eğer istenirse, TBMM’de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabileceğini söyledi.
AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Kocaeli’de düzenlenen “2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı”nda konuşan Tanrıverdi, Kent politikalarının oluşturulmasında bu tür toplantıların yararlı olduğunu söyledi.
Seçim tarihine dair de açıklamalar da bulunan Tanrıverdi, 2014 yerel seçimlerinin Türkiye açısından önemli olduğuna işaret ederek, bu seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı’nı halkın seçeceğini hatırlattı. Tanrıverdi, “Halkımızın seçeceği Cumhurbaşkanı’nın seçimine katkı vermemiz gerekiyor” dedi.
Bu seçimlerin ardından 2015 yılında genel seçimlerin yapılacağını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu: “Gerçi biz, seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışan bir parti olarak her zaman seçime hazırız. Kimi zaman ana muhalefet partisinin milletvekillerinden ya da temsilcilerinden ‘Mart’ta seçim mi olur’. Özellikle 2009 yerel seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin kış şartlarında dağa çarpıp vefat etmesiyle o zaman herkes ‘Bu kış günlerinde seçim mi olur, son bahara alınmalıdır’ diyordu. Ana muhalefet ve muhalefet partilerinin düşüncesi ‘kış şartlarında değil de sonbaharda seçim yapılsın’ ise o zaman yetkili organlarımızda bunu değerlendirir, TBMM’de bir anayasa değişikliğiyle seçimler öne alınabilir.” Tanrıverdi, Anayasa değişikliği yapmadan seçimin öne alınmasının söz konusu olamayacağını dile getirerek, “Anayasa değişikliği için de 367 garabeti var. Dolayısıyla bu garabet nedeniyle muhalefet partileri, ana muhalefet partisi birlikte olmadan bu seçimin öne alınması mümkün olamaz.” dedi. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Haziran ayı iş kazası bilançosu: En az 59 ölü!

SONRAKİ HABER

CHP: Uludere raporu Meclis kapanmadan hazırlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...