08 Mayıs 2017 12:54

Fransa’da sandıktan çıkanlar: Başvurunuzu aldık beğenmedik!

Fransa’da iki adaya da oy vermek istemedikleri için geçersiz oy atanlar zarfları boş bırakmadı, tepkilerini pusulalara yazdı.

Paylaş

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerini Emmanuel Macron kazandı. Ancak seçimlere, katılımdaki düşüklük ve geçersiz/boş oylardaki tarihi rekor damga vurdu. Fransız seçmenlerin yüzde 25.5’i sandığa gitmezken yüzde 11.5 oranında geçersiz ya da boş oy kullanıldı. Ancak bu zarflardan da liberal aday Macron’a ve aşırı sağın adayı Le Pen’e tepkiler çıktı.

'BAŞVURUNUZU ALDIK, BEĞENMEDİK!'

Örneğin zarflardan birindeki mesaj şöyle: Sayın Bayan Le Pen ve Bay Macron,
Cumhurbaskanlığı için adaylı​k basvurunuzu aldık ve şirketimiz için gösterdiğiniz ilgiden dolayı ​sizlere ​çok teşekkür ederiz. Fakat, profiliniz büyük ilgi çekmesine rağmen size uygun bir işimiz olmadığından dolayı başvurunuza olumlu cevap veremeyeceğimizi üzüntü içinde sizlere belirtiriz. İş aramanızda sizlere başarılar dileriz.

‘BARİ KENDİMİZİ KORUYALIM’

Başka bir zarftan 1946 seçimlerinin afişi çıkarken bir diğerinde Le Pen’in pusulası üzerine “Yok… şaka yapıyorum” yazılmış. Bir seçmen pusulaya, “Hayallerim pusulaya sığmıyor” notu bırakırken diğeri ise Macron ve Le Pen ‘masalı’nı “Ve çok mutlu yaşadılar… Ve çok çocukları oldu” diyerek bitirmiş...

Yine bir zarftan “En azından kendimizi koruyalım” notuyla prezarvatif çıkarken bir başka Fransız seçmen çamaşır makinesi fotoğrafı ile birlikte şu notu bırakmış: Oyunuzu çamaşır makinesine verin. Programına tek uyan o!

 

Diğer bazı örneklerse şöyle:

- Köpeğim Gygy için oy kullanıyorum. En azından o sadık ve kesinlikle yalancı değil.

-Daha karanlık bir toplum için Darth Vader’a oy veriyorum.

- Defolun.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İDÇ Termik Santralinin 2. ünitesi bilirkişi keşfi yapıldı

SONRAKİ HABER

451 hasta mahpus hayatını kaybetti, 1086’sı ölümü bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa